Wilm Vermeir pakt thuiszege in eerste CSI5* 1.50m Knokke Hippique

0
560
Wilm Vermeir
23/06/2021 ; Knokke ; Knokke Hippique Week 1 ; 285, Joyride S, Vermeir Wilm ; thursday csi5 1m50 ; Sportfot

De Belgische springruiter Wilm Vermeir behaalde afgelopen week de eerste prijs voor de thuisploeg in de Grand Prix-kwalificatie over 1.50m. De Vlaamse ruiter verbeterde de tijd van landgenoot Dominique Hendrickx en reed hem voorbij in het klassement.  Europees Kampioen Martin Fuchs finishte tussen Vermeir en Hendrickx.

49 ruiter-en-paardcombinaties deden mee in de vijfsterrenklassering. Een van de beste cursusbouwers ter wereld, Uliano Vezzani uit Italië, verzorgde het parcours.

Overwinning

Vermeir stuurde de twaalfjarige Joyride S (v. Toulon) rond. “Het is fantastisch om mijn eerste dag hier af te sluiten met een overwinning. Ik wist, na het lopen van het parcours, dat Joyride het goed zou kunnen doen. Hij kan goed ritme houden en blijft nog steeds super voorzichtig, wat ons zeker heeft geholpen met overwinning.”

Deelname onzeker

De Belg is vooral blij omdat hij niet zeker wist of hij aan de start Knokke Hippique zou kunnen verschijnen. “De inzendingen zijn gekoppeld aan de wereldranglijst. En hoewel ik momenteel 87e ben, met zoveel topklassers in de wedstrijd, was mijn plaats op deze show niet vanzelfsprekend. Ik ben Stephan Conter erg dankbaar dat ik hier toch heb kunnen rijden.t”, besluit de winnaar.

Hendrickx vierde

Dominique Hendrickx verscheen met Vintadge de La Roque als vierde combinatie aan de start. De Kannan-nakomeling maakte het parcours vrij met een finishtijd van 61,65 seconden. Een flink aantal ruiters probeerde in de buurt van Hendrickx’s tijd te komen, maar tevergeefs totdat Wilm Vermeir zijn tijd verbeterde.

Goede prestatie

Vermeir was echter nog niet zeker van een overwinning na zijn rit. Martin Fuchs betrad de arena met de veertienjarige Tam Tam du Valon (v. Ogrion des Champs). Hij is momenteel de nummer drie van de wereld en zette een even goede prestatie neer, maar miste de overwinning met 0,39 seconden. Gudrun Patteet en Sea Coast Pebbles Z (v. Picasso) plaatsten zich voor de vierde plaats. Voormalig olympisch kampioen Steve Guerdat en Albfuehren’s  Maddox rondden de top vijf af.

Bekijk hier de uitslag

Bron: Persbericht

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER