Twee- en driejarige spring toppers van Paardenveilingonline.com uitgelicht *VIDEO’S*

0
1362
Nandorado was één van de veilingtoppers in de laatste editie van de veiling. serita-fotografie

Na drie zeer succesvolle veulenveilingen komen Alwin Scholten en Niels Mulder van Paardenveilingonline.com met een geweldige collectie spring gefokte twee- en driejarige merries, ruinen en hengsten voor de sport. De bijzondere collectie staat inmiddels online en is hier te zien. Graag lichten we bij De Hoefslag vijf fantastische spring toppers uit.

Bieden kan vanaf woensdag 18 november om 19.00 uur. De veiling loopt op zaterdag 21 november vanaf 20.00 uur af.

Snel aan de gang

Deze veiling biedt een unieke kans om geweldig toekomstperspectief te kopen, waarmee je snel aan het werk kunt. Een aantal van de driejarige paarden is al zadelmak en de tweejarigen hebben al bijna de leeftijd van drie jaar bereikt. Alle, van de ruim 25 paarden die geveild worden, zijn zowel klinisch als röntgenologisch goedgekeurd. Die zekerheid heeft de koper dus al. Een unieke kans om fantastisch toekomstperspectief te kopen voor een realistische prijs. Er kan in deze veiling al vanaf €4.000 geboden worden op paarden die zwaar geselecteerd zijn op bewezen sportgenen en een goede techniek qua springen.

Halfzus van Casqero, die op 1.50m-niveau presteert

Deze fantastische driejarige en al zadelmakke merrie van Action Breaker is een halfzus van Casqero (v. Colbert GTI), die onder Makrus Renzel uitgroeide tot een zeer verdienstelijk 1.50m-paard. Ze komt uit de sterke Holsteiner stam 8789. Uit deze directe vertakking komt tevens het 1.50m-springpaard Syrana (v. Silvano N). Vader Action-Breaker etaleerde zijn grote kwaliteiten op het hoogste niveau met Sergio Alvarez Moya en nam deel aan de WEG en Wereldbekerfinale. In de fokkerij ontwikkelt hij zich positief als vader van succesvolle nazaten als Fixdesign Funke van ’t Heike, Dobra de Proceyo en Explosiev 111.

Zelfde bloedopbouw als de hengst Grandorado

Net als toptalent Grandorado TN is deze tweejarige Nandorado het geslaagde resultaat van de combinatie Eldorado van de Zeshoek x Carolus II. Onder Willem Greve heeft zijn vader zich bewezen op het hoogste niveau in de sport en hij timmert hard aan de weg als topvererver dankzij nakomelingen als Killer Queen VDM, Electric Blue en Jeunesse. In combinatie met Harley VDL bracht moeder Fally DHH de zesjarige merrie Jafelly DHH, die al meerdere foutloze ritten in het internationale 1.30m afgelegd heeft. Met achtereenvolgens de internationale sport- en fokhengsten Carolus II, Glennridge, G.Ramiro Z en Nimmerdor beschikt Nandorado over een bewezen bloedsopbouw van moederszijde.

Sportmerrie Citonia gecombineerd met topverever Kannan

De vader Kannan, van deze Miss Ditonia R, behoeft geen introductie meer. Hij heeft zich als Grand prix-hengst en topvererver al ruimschoots bewezen. Moeder Citonia stamt af van de genetisch interessante Grand Prix-hengst Vleut. Grootmoeder Ditonia bracht onder meer de internationale eventer Uriel R (v. Corland) en is ook in de tweede generatie terug te vinden achter het Grand Prix-springpaard Zquasimodo R (v. Quasimodo Z) van Clementina Grossi. Deze driejarige potentiele sportmerrie is al zadelmak.

Moeder is halfzus van het succesvolle Grand Prix-paard About A Dream

Van zowel vaders- als moederskant krijgt deze beloftevolle bijna driejarige Nutella goede springgenen mee. Zijn moeder Florinda is een halfzus van het succesvolle Grand Prix-paard About A Dream (v. Clinton). Het boegbeeld van deze bekende moederlijn is het Olympische springpaard Authentic (v. Guidam), waarmee Beezie Madden brons won in Hong Kong. Deze legende gaat net als Nutella terug op de stammoeder Zinda (v. Lucky Boy xx), die tevens aan de basis staat van het Grand Prix-paard Olinda (v. Voltaire). In 2016 nam vader Apardi deel aan de Olympische Spelen van Rio met Daniel Bluman. Deze volle broer van springfenomeen Bacardi VDL blijkt bovendien veel springkwaliteit door te geven aan zijn nakomelingen, waarvan de oudste drie jaar zijn.

Bloed van legende Pilot gecombineerd met een sterke sportstam

Deze driejarige en zadelmakke ruin Paladin Z heeft als vader Pilothago TN, die veel vermogen toonde tot op 1.40/1.45m-niveau. De oudste producten van deze genetisch interessante geprimeerde Pilot-zoon lijken ook over veel springaanleg te beschikken. De grootmoeder van Paladin Z, Sadine, bracht het internationale 1.40m-springpaard Gydine (v. Mylord Carthago) en meerdere 1.30/1.35m-paarden. Via de internationale sport- en fokhengsten Guidam en Calvaro Z gaat deze lijn terug op de bekende merrie Godine. Zij bracht onder meer de internationale 1.45m-paarden Wizard (v. Silverstone) en The Butlers Pantry Paradise G (v. Indoctro).

Bekijk hier de complete bijzondere collectie twee- en driejarige springpaarden van Paardenveilingonline.com.

Registreren

Om te kunnen bieden, vanaf 18 november, dient u zich eerst te registreren. Dat kan heel eenvoudig en gratis via de registratiepagina op de website van Paardenveilingonline.com.

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw jonge springpaard, veulen, fokmerrie of embryo in de volgende editie van de veiling in 2021 of heeft u vragen over de veiling? Bel dan met Alwin Scholten (06-38161901) of Niels Mulder (06-30363893).

Media Primair is de leverancier van de online veiling-applicatie van Paardenveilingonline.com

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER