Tophengst Kannan overleden

0
2132
Pedro Veniss - Quabri de L' Isle Alltech FEI World Equestrian Games™ 2014 - Normandy, France. © DigiShots

Gisteren is in Frankrijk de hengst Kannan overleden. De Voltaire-zoon presteerde onder Michel Hécart, maar werd vooral befaamd vanwege het grote aantal nakomelingen in de internationale springsport. Hij is 28 jaar oud geworden.

“We hadden net zijn 28e verjaardag gevierd”, schrijft France Group Elevage, waar de hengst ter dekking stond. Kannan had net een ritje gemaakt met zijn ruiter en stierf een snelle dood door een hartstilstand na het dekken.

Sportprestaties

Kannan kreeg zijn opleiding in ons land bij Guido Bruynickx en debuteerde internationaal onder het zadel van François Mathy Jr. Maar het was vooral diens landgenoot Michel Hécart die in het zadel van de bruine hengst furore maakte. Zo werden zij in 2005 kampioen van Frankrijk en in datzelfde jaar maakten ze ook deel uit van de Franse equipe tijdens het Europees Kampioenschap. Daarnaast eindigde het duo hoog in enkele Grote Prijzen en landenwedstrijden.

Springpaardenleveranciers

In de fokkerij behoort Kannan tot de beste springpaardenleveranciers ter wereld en in 2019 sloot hij het jaar af als 16de in de WBFSH-wereldranglijst voor springpaarden. Dit heeft hij te danken aan het groot aantal nakomelingen in de internationale springsport. De beroemdste daarvan is Olympisch Kampioen en wereldbekerwinnaar Nino des Buissonnets (Steve Guerdat). Enkele andere klinkende namen op het hoogste niveau zijn Quabri de L’Isle (foto, Pedro Guimaraes Veniss), Molly Malone (Bertram Allen), Zeta di Sabuci (Zoe Conter) en tientallen anderen.

Foto: DigiShots

LAAT EEN REACTIE ACHTER