Thibault Philippaerts: “Ik bleef als enige foutloos”

0
564
Philippaerts
Thibault Philippaerts - Jaime van Dorperheide FEI Longines FEI World Cup Paris 2018 © DigiShots

Afgelopen weekend was succesvol voor team Philippaerts. Thibault Philippaerts, Oliver Philippaerts, Nicola Philippaerts en Ludo Philippaerts presteerden knap met meerdere overwinningen en ereplaatsen. Anthony Philippaerts verscheen niet aan de start maar ging zijn broer Nicola supporteren.

Thibault Philippaerts won met zijn ruin Khan van de Kattevennen in het Franse Cabourg de Grote Prijs voor de Young Riders op een uitzonderlijke manier. De twintigjarige Limburger bleef als enige ruiter foutloos in het basisparcours. Op vrijdag maakte Thibault Philippaerts deel uit van de Belgische ploeg die tweede eindigde in de landenwedstrijd. “We kwamen vrijdag met een heel sterk team aan de start waarmee we uiteindelijk als tweede eindigden”, zegt Thibault Philippaerts.

Balk op de laatste hindernis

Maartje Verberckmoes bleef twee keer foutloos. Emilie Conter bleef één keer foutloos en sprong één balk af. Thibeau Spits en Philippaerts kenden toch wat pech en sprongen in elke ronde telkens één balk af. “In de eerste ronde sprong ik de voorlaatste balk af. Tijdens mijn tweede ronde moest ik foutloos blijven om een barrage voor eindwinst uit de brand te slepen. Alles ging goed tot ik op de laatste hindernis werkelijk een balk streelde. Bij zo’n fout valt de balk vrijwel nooit uit de lepels, deze keer gebeurde dat wel. De tweede plaats was mooi maar we hadden kunnen winnen en waren nadien toch wel wat teleurgesteld”, zegt Thibault Philippaerts.

Enige foutloos, geen barrage

“Op zondag kwam ik tijdens de GP als elfde in actie. Ik sprong foutloos en dat bleef lange tijd zo. De ene ging in de fout, de andere kreeg een tijdstraf. Uiteindelijk ging ik losrijden en klaarmaken voor de barrage, maar die kwam er helemaal niet. Ik was de enige ruiter die foutloos bleef en won zonder een barrage te rijden. Zoiets heb ik nooit eerder meegemaakt.”

Meerdere overwinningen in Valkenswaard

Olivier Philippaerts en Le Blue Diamond V’t Ruytershof wonnen donderdag de eerste ronde van de Longines Global Champions Tour in het Nederlandse Valkenswaard. In de GP van diezelfde Longines Global Champions Tour trad Olivier Philippaerts aan met H&M Legend of Love en eindigde hij zevende. In teamverband eindigden de London Knights op de vierde plaats.

Tevreden terugblikken

Op zondag reed Olivier Philippaerts met Dagada des Grevis naar een tweede plaats in de CSI2 GP in Valkenswaard. “Ik kan niet anders dan heel tevreden terugblikken op de voorbije dagen. Alle paarden hebben het uitstekend gedaan. Neem nu Blue Diamond die voor het eerst op zo’n hoog niveau reed. Hij heeft de afgelopen tijd heel wat ervaring opgedaan en liet dat zien in Valkenswaard. Hij is een paard waar we het laatste nog niet van gezien hebben. Dagada is een jong en relatief onervaren paard die voor het eerst meeging op concours. Die tweede plaats was sterk! Het wordt een competitief paard voor de toekomst.”

Beloftevol paard

Nicola Philippaerts kwam het afgelopen weekend dicht bij huis in actie. In Sentower won hij afgelopen zaterdag met zijn hengst Gijs de CSI2 GP. “Ik ken Gijs eigenlijk nog maar enkele weken. Aflopen zaterdag was nog maar mijn derde wedstrijd met hem. Gijs is een beloftevol paard en heeft de afgelopen weken toch wel veel progressie gemaakt. Ik hoop die lijn te kunnen doortrekken. Over twee weken gaat hij mee naar Sopot. Een vijfsterrenwedstrijd is toch nog wel van een ander niveau. Ik ben benieuwd hoe hij daar gaat presteren. Tijdens de barrage zaterdag was hij enorm snel en efficiënt. Dat is toch wel een troef.”

Goed gevoel overgehouden

De laatste van het stel, Ludo Philippaerts reed die donderdag een foutloze rankingproef en eindigde als zesde met Mr Idol S in het Franse Cabourg. “Ik hou een heel goed gevoel aan die wedstrijd over en ben heel tevreden. Eigenlijk was het voor mij een heel snel parcours. In korte tijd heb ik toch wat progressie gemaakt en dat is fijn. Los van mijn prestatie ben ik toch wel heel trots op wat mijn jongens de afgelopen dagen hebben laten zien. Thibault die de GP voor Young Riders wint, Olivier was de beste in het eerste deel van de Global Tour, Nicola won de GP in Sentower en vorige week was Anthony tweede in de GP van Wierden. Vanwege examens kwam hij dit weekend niet in actie.”

Tekst: Isa Vorkink voor Cap Magazine, Overname zonder bronvermelding én toestemming via redactie@capmagazine.eu is niet toegestaan.

Bron: Persbericht

LAAT EEN REACTIE ACHTER