Succesvolle eerste editie VSN Auction online trekt veel buitenlandse geïnteresseerden

0
717
De goedgekeurde Zangersheide-hengst Rien A Declarer MXL

Dinsdagavond liep de eerste online veiling van de VSN, de VSN Auction, af. Er werd volop geboden op de talentvolle twee- en driejarige spring- en dressuurpaarden, door geïnteresseerden van over de hele wereld.  Het verloop van de veiling was dan ook zeer succesvol. De bij Zangersheide goedgekeurde hengst Rien A Declarer MXL (v. Diamant de Semilly) was vanaf de opening van de veiling al zeer gewild. Met €38.000 was hij het duurste paard in de veiling. Hij blijft in Nederland.

Internationale belangstelling

Met kopers en bieders uit Polen, de Verenigde Staten, Nederland, Ierland, Duitsland, Duitsland, Groot-Brittannië en Mexico kreeg de eerste editie van VSN Auction absoluut een internationaal tintje. VSN-voorzitter Frans Burgers is zeer enthousiast over het verloop van de veiling: “We wilden als vereniging echt iets betekenen voor onze leden in dit vreemde jaar. Het wemelt natuurlijk van de online veilingen op dit moment. Dan moet je wel een bovengemiddeld aanbod hebben om boven het maaiveld uit te steken. We zijn daarbij natuurlijk afhankelijk van onze leden, maar dankzij hun inbreng van fantastische paarden is deze eerste editie erg goed verlopen.”

Toegevoegde waarde

“We hebben foto’s en video’s van alle paarden gemaakt op dezelfde locatie. Naderhand kregen de inzenders de gelegenheid om extra video’s aan te leveren van het longeren of onder het zadel. We hebben gemerkt dat dit voor enkele paarden zeker een grote toegevoegde waarde had.”

Myrrha

Na de bij Zangersheide goedkeurde hengst Rien A Declarer MXL, bracht de 3,5-jarige over veel inzet beschikkende merrie Myrrha (v. Hernandez TN) een zeer fraai bedrag van €27.000 op. Zij gaat naar Polen. Voor €21.000 verruilt de 3,5-jarige fantastisch springende Celtic J&F Champblanc Z (v. Cicero Z) van eigenaar en blijft in Nederland.

Twee keer €16.000

Naast de 17 top springpaarden, waren er ook vijf zeer beloftevolle dressuurpaarden in de collectie van VSN Auction opgenomen. Twee dressuurpaarden werden door de virtuele hamer afgeslagen op €16.000. Dit was de zeer charmante 3,5-jarige Revolution-dochter Mi Amore, die in Nederland blijft, en de 2,5-jarige krachtig bewegende merrie Nora (v. Hometown), die een nieuwe eigenaar in Polen gevonden heeft.

Tweede editie

Met een totale opbrengst van € 262.750,- en een gemiddelde van € 15.500,- is het VSN-bestuur zeer tevreden. Het ziet er dan ook naar uit dat er een tweede editie van de VSN Auction komt.

Bron: De Hoefslag/ Cap magazine

Media Primair is de leverancier van de online veiling-applicatie van VSNHorses.Auction

LAAT EEN REACTIE ACHTER