Seacoast Pebbles Z ‘Landbouwleven Paard van het Jaar’

0
1876
Gudrun Patteet - Sea Coast Pebbles Z CSI Eindhoven 2018 © DigiShots

De verkiezing van Paard van het Jaar 2018 zit er op. De lezers van het blad Landbouwleven konden hun stem uitbrengen op tien geselecteerde sportpaarden. De winnaar werd Sea Coast Pebbles Z, het toppaard van Gudrun Patteet.

‘Seacost Pebbles Z is extreem snel en dit typeert hem eigenlijk helemaal’, vertelt Patteet over haar paradepaardje. Pebbles is een natuurtalent en een harde werker. In 2014 – de ruin is dan acht jaar – kreeg de amazone Pebbles onder het zadel.

LGCT Helsinki

Hoe verging het Pebbles van de Wijngaardhoeve Z alvorens hij omgedoopt werd tot Seacoast Pebbles Z? Bij de jonge paarden werd hij uitgebracht werd door Alexander Liefsoens en daarna kort door Grégory Wathelet. De wedstrijden van Pebbles en Pateet staan dit seizoen in het teken van de Longines FEI Worldcup Jumping. De amazone hoopt dat ze genoeg punten vergaart om de finale in Zweden (Göteborg – april 2019) te halen. ‘Onze zege in de LGCT van Helsinki blijft voor mij de mooiste tot nog toe. Een Wereldbeker geeft toch wel een extra-dimensie aan de sport.’

Talenten vinden elkaar
De carrière van de getalenteerde combinatie Gudrun Patteet/Seacoast Pebbles Z ging reeds in 2015 over naar regelmatige starts in de 5*, afgewisseld met 3 en 4* parcoursen. Het duo haalde regelmatig de Top 10, tot ze in 2017 vijfde werden over 1,60 m in La Baule en Rotterdam, en met name op Knokke Hippique piekt het duo. 2018 was een sterk jaar met een zege in de GP van Lanaken en Eindhoven en diverse ereplaatsen in Sopot, Knokke en Hickstead. Hopelijk weten ze ook een goed resultaat neer te zetten in Mechelen, waar de twee na kerst ook op de startlijst staan.

Lees meer op Landbouwleven.be.

Tekst: Landbouwleven.be/Patricia Parrein-Borgenon

Foto: DigiShots

LAAT EEN REACTIE ACHTER