Portugese Luciana Diniz zonder hoofdstel op Grand Prix niveau

0
1018
Luciana Diniz
Luciana Diniz - CHIO Rotterdam 2016 © DigiShots

Springen zonder hoofdstel op 1.60m niveau? De Portugese Luciana Diniz en haar vosruin As-Taro 2 maakten het waar. “Als we tijdens het rijden echt naar onze paarden luisteren, zullen ze ons alles vertellen.”

De Portugese amazone had de ruin van 2009 t/m 20211 onder het zadel, waarbij ze met alleen een leren bit en teugels meerdere grootste parcoursen op het internationale niveau rondreed. Luciana: “Hij sprong enorm. Maar hij was erg gevoelig in de nek. Hij voelde zich erg ongemakkelijk bij een normaal hoofdstel, dus ik heb van alles geprobeerd.”

Plaatsingen

“Ik realiseerde me dat hij heel goed sprong met alleen een bit, niet met een compleet hoofdstel. We hebben toen vele plaatsingen behaald, waaronder de derde plaats in de Grand Prix van Rio De Janeiro en de vierde plaats in de Grand Prix van Estoril.”

Leermeesters

Luciana Diniz staat bekend om haar natuurlijke benadering met haar paarden. “De eerste stap in het rijden is het concentreren op de gevoelens van het paard. Deze viervoeters zijn onze leermeesters. Als we naar ze luisteren tijdens het rijden, zullen ze ons vertellen hoe we moeten rijden.”

Geen vrienden

Het bit dat Luciana gebruikte op As-Taro was een heel soepel leren bit “Het kan niet uit de mond vallen omdat er een extra riem bij de kin zit. Ik veel hoofdstel- en bit combinaties  uitgeprobeerd. Soms was ik echt wanhopig wanneer As-Taro en ik weer geen vrienden waren met mijn laatste idee. Maar ik kon gewoon niet opgeven. Je moet bereid zijn om de weg van je paarden te volgen. Dat is wat As-Taro me echt heeft geleerd.”

Bron: Cap Magazine / Horse and Hound

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER