Peter Weinberg: “Namen noemen voor Wereldbekerfinale te vroeg”

0
695
Peter Weinberg
Peter Weinberg Foto: Digishots

De finale van de FEI jumping world cup 2021 zal dit jaar plaatsvinden in Göteborg van 31 maart tot 5 maart 2021. Helaas is er geen publiek toegestaan in verband met de corona pandemie. Alleen de mensen die bij de wedstrijden betrokken zijn, worden toegelaten.

Er worden drie startplaatsen aan België toegewezen. Twee plaatsen gaan naar ruiters die deel uitmaken van de top-10 ruiters van de ‘Western European League’.  Deze klus klaarden Pieter Devos (op plaats 2) en Niels Bruynseels ( plaats 7) het vorige World Cup seizoen voor België.

Extra startplaats

Daarbovenop krijgt elk land waar  een FEI Jumping World Cup™ Evenement plaatsvindt, een extra startplaats toegewezen. Ongeacht of dit evenement vanwege de coronamaatrgelen doorgang heeft gevonden of niet. Voor België is dat CSI-W Mechelen.

Team Manager Jumping

Het is aan Team Manager Jumping, Peter Weinberg, om de toegewezen plaatsen in te vullen. “Er zijn extreem veel maatregelen getroffen om deze Wereldbekerfinale coronaproof te kunnen laten doorgaan. FEI staat er ook volledig achter… Dus ik geloof, ik hoop… Meer kan ik niet doen!”

Niets beloofd

Weinberg heeft nog aan geen enkele ruiter iets beloofd, daarvoor vindt hij het nog te vroeg. “De afgelopen weken heb ik de ruiters gevolgd, bijvoorbeeld in Oliva, maar daar werden maximaal 3* wedstrijden gereden en dat is toch helemaal anders dan een 5* wedstrijd. Daarom heb ik besloten om volgende week af te reizen naar Vejer de la Frontera. Daar wordt de eerste 4 * van dit jaar verreden. Nadien volgen de 5* wedstrijden van Doha en ’s-Hertogenbosch, en dan zal alles hopelijk al heel wat duidelijker worden.”

Weinberg sluit af: “We maken evenveel kans als de andere landen…  Maar voor ik hier stoute uitspraken over doe, wacht ik toch ook weer liever de 5* competities af.”

Bron: Perbericht

LAAT EEN REACTIE ACHTER