Laure Tijskens: “We moeten vertrouwen hebben in elkaar”

0
785
Laure Tijskens
Laure Tijskens - Navayo Dutch Youngster Festival 2021 © DigiShots

Laure Tijskens had een succesvol weekend in Wierden bij de internationale Dutch Youngster Festival. Ze is vier dagen gestart in de 1.30m-rubrieken waarvan ze de tweede dag de eerste plaatst behaalde en de derde dag de tweede plaats met het Belgische team tijdens de Nations Cup. “Het weekend was goed, mijn pony liep heel fijn”, vertelt ze enthousiast.

In de middenmoot

Op donderdag reed Tijskens met haar pony Navayo (v. Jerome Van De Vondelhoeve) in de eerste en de tweede fase een foutloze ronde. De jonge Belgische amazone zette een tijd neer van 31,52 seconden en eindigde daarmee in de middenmoot, op de 15e plek van de totaal 39 deelnemers. “Navayo sprong het hele weekend goed, hij luisterde in het parcours heel fijn en hij was niet moeilijk”, vertelt Tijskens.

Zware concurrentie

De tweede dag was de combinatie wederom foutloos, maar zette dit keer wel de snelste tijd neer van 38,91 seconden. Daarmee wist ze alle concurrenten achter zich te laten. “De concurrentie was best zwaar, er reden heel veel goede ruiters tussen. Dat maakte de winst nog extra leuk.” In deze rubriek deden in totaal 35 combinaties mee waarvan maar zes combinaties foutloos waren, waaronder Tijskens. In de barrage wist Tijskens wederom een parcours zonder fouten neer te zetten en ging ze er met de winst vandoor.


Laure Tijskens met Navayo

Laure Tijskens De jonge talentvolle Laure Tijskens timmert aardig aan de weg bij de jeugd. In augustus 2020 veroverde ze goud bij de Belgische Kampioenschappen Jumping met haar pony Navayo. In september deed ze er nog een schepje bovenop en won ze met haar andere pony Welco van Farasohof de klasse C Midden tijdens het Nationaal Kampioenschap Pony’s van LRV. In het CAP magazine van afgelopen december vertelt Tijskens in de rubriek ‘Jonge Wolven’ over haar successen.


 

Tweede met Belgische team

De Nations Cup vond plaats op de zondag. Tijskens behaalde met haar team voor België een tweede plaats. “Ik had iets betere afstanden moeten rijden, daar gaan we thuis nog meer op oefenen om nóg betere rondes neer te zetten.”

Op het gemak trainen

“De voorbereiding naar dit weekend was vooral veel dressuur rijden en lekker op mijn gemak trainen. Ik moet met hem niet te zwaar trainen richting zo’n weekend toe. We hebben veel aan het vertrouwen gewerkt.”

Tijskens heeft haar 12-jarige pony Navayo nu drie jaar. Samen rijden ze al twee jaar op dit hoge niveau. “Ik focus altijd heel erg op mezelf en mijn pony, we moeten echt vertrouwen hebben in elkaar.”

Eerst volgende wedstrijd

De eerst volgende wedstrijd voor Tijskens is in Duitsland. “Ik weet eigenlijk niet precies wanneer, maar ergens in de zomervakantie staat de volgende wedstrijd gepland. We trainen er rustig naar toe.”

Laure Thijskens met Navayo tijdens prijsuitreiking

Tekst: Isa Vorkink voor Cap Magazine, Overname zonder bronvermelding én toestemming via redactie@capmagazine.eu is niet toegestaan.

Foto’s: Digishots

LAAT EEN REACTIE ACHTER