Jos Verlooy win Henders & Hazel Trophy 202

0
728
Jos Verlooy - Igor FEI European Championships 2019 © DigiShots

Het Equigala 2020 kon dit jaar niet doorgaan, ook daar stak corona een stokje voor. Tijdens het Equigala worden traditiegetrouw de Equistars uitgereikt. En ook voor het jaar 2020 is er een mooie lijst aan winnaars, onder wie Jos Verlooy.

Verlooy meest constante ruiter

In de Henders & Hazel-trofee, de ranking voor springruiters van de KBRSF ging het tussen Jos Verlooy en Niels Bruynseels. Verlooy haalde het uiteindelijk met 2932 punten. Bruynseels werd tweede en Pieter Devos (de winnaar van vorig jaar) eindigde op de derde plaats.

Verlooy krijgt binnenkort een cheque ter waarde van 4000 euro van meubelzaak Henders&Hazels. Hij zegt: ‘Om in een sterk jumpingland als België als meest constante ruiter uit de bus te komen, is toch wel een prestatie. En een motivatie om het in 2021 zo mogelijk nog beter te doen. Bovendien is dit een zeer welgekomen prijs, ik kocht net een nieuw appartement, dat ik trouwens al grotendeels door Henders&Hazels liet inrichten.’

Glenn Geerts beste menner

In de nieuwe ranking Mennen haalde vierspanmenner Glenn Geerts het van Dries Degrieck. Op de derde plaats volgt Tinne Bax, Laure Philippot werd vierde en Gilles Pirotte sluit de top-5 af.

Devos Stables onttroont Team Philippaerts

De uitslag in de ranking van de eigenaars jumping was verrassend: Devos Stables stoot Team Philippaerts van de troon. T&L NV, Spits BVBA en Annelies Vorsselmans volgen aan de top van deze ranking.

Cavalor Nations Cup Caps: weinig verschuivingen

De Cavalor Nations Cup Caps kende dit jaar jammer genoeg weinig verschuivingen. Omwille van de epidemiologische situatie in de wereld blijft in deze ranking bijna alles bij het oude. Zo blijft de top-5 bestaan uit een erelijst van iconen uit de sport, met Ludo Philippaerts nog steeds op eenzame hoogte op nummer 1, gevolgd door Philippe Le Jeune, Stanny Van Paesschen, Dirk Demeersman en wijlen Eric Wauters. Op de negende plaats echter ligt Niels Bruynseels op de loer, klaar om zijn plaatsje in de top-vijf op te eisen.

Bron: Persbericht

Foto:DigiShots

LAAT EEN REACTIE ACHTER