Jos Verlooy: “We doen er alles aan om bij te dragen aan de Belgische ploeg”

0
539
Jos Verlooy
Jos Verlooy - Domino FEI European Championships Aachen 2015 © DigiShots

Het paard Igor van Jos Verlooy raakte geblesseerd en kon daardoor niet deelnemen aan de Olympische Spelen. Ze zouden samen voor het eerst deelnemen aan het grote sportevenement wat op 23 juli 2021 van start gaat.

In Jacobien Dwerse Hagen heeft de springruiter wellicht toch nog een ijzer in het vuur voor Tokio. Bij de Global Champions Tour in Valkenswaard maakte Verlooy indruk met de merrie Jacobien door een snelle foutloze ronde af te leggen in 74,18 seconden. Daarmee was de combinatie de op één na snelste van alle concurrenten.

“Die blessure van Igor kwam uit het niets”, begint Verlooy tegen Sporza. “Het is niet te vatten. Als je alles op de Olympische Spelen zet en dan minder dan twee maanden van te voren moet afzeggen, dan begrijp je dat de wereld even stilstaat”, zegt Verlooy.  De Belgische springruiter had zich al afgemeld bij bondscoach Peter Weinberg, maar het 12-jarig Belgisch Warmbloed Paard Jacobien Dwerse Hagen biedt nog kansen voor Verlooy.

Belgische ploeg

“Ik weet niet of ik ooit nog over zo’n toppaard als Igor zal beschikken, met hem had ik zeker op het podium kunnen staan. Maar we gaan er alles aan doen om bij te dragen tot een sterke prestatie van de Belgische ploeg.”

Bron: Sporza.be

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER