Jérôme Guery: “Teamplek gaf extra vertrouwen”

0
525
Jérôme Guery
23/06/2021 ; Knokke ; Knokke Hippique Week 1 ; 697, Quel Homme de Hus, Guery Jerome ; sunday csi5 gp 1m60 ; Sportfoto

Het nieuws dat Jérôme Guery met zijn toppaard Quel Homme de Hus een plek in het team heeft voor de Olympische Spelen in Tokia gaf hem extra vertrouwen om in Knokke voor de winst te gaan. “Het is de laatste show voor Tokio, dus om een resultaat als dit te hebben, maakt me erg blij.”

“Dit is geen kleine overwinning, maar een enorme. Ik weet dat mijn paard niet supersnel is, maar we zijn een geweldig team. Iedereen hier zag dat het sneller kon, maar het geluk stond met mij. Deze show brengt echt het beste in mij naar naar boven”, verwijst de winnaar.

In de 1.60m-rubriek reed Jérôme Guery de snelste ronde en pakte daarmee de winst. “Het was mijn dag”, aldus de winnaar tevreden.

Plan

Voor de barrage had Guery een plan en daar hield hij zich aan. Op weg naar buiten raakte zijn fantastische Quidam de Revel-nakomeling lichtjes de balk maar die bleek liggen. Het duo eindigde met een foutloos ronde en zette de tijd stil in 38,98 seconden.

Snellere tijd

De Australische Max Kühner en de Brit Scott Brash wisten de tijd van Guery te verbeteren. Met Elektric Blue P (v.  Eldorado van de  Zeshoek) was Kühner goed op weg, maar in zijn poging om sneller te finishen sloeg het tweetal een balk op de voor laatste hindernis. De tijd die de combinatie neerzette was 37,87 seconden.

Laatste hindernis

Scott Brash voegde bijna nog een Rolex Grand Prix-overwinning toe aan zijn erelijst. Als laatste ruiter mocht hij van start, iedereen in het publiek hield zijn adem in. Zijn Hello Vincent (v. Consul di Vie) raakte net op de laatste hindernis de balk en moest daardoor uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats.

Balk door ijzer

Kevin Staut eindigde als tweede en won daarmee een Audi A3. De Franse Bulgarie d’ Engandou sprong over de tweede hindernis en raakte daarbij een balk. Maar niet omdat de tienjarige merrie de balk raakte, maar het ijzer vloog eraf en raakte daarbij de balk.  “Mijn paard is niet het meest ervaren, dus ik wilde niet heel snel gaan. Maar ik wilde ook niet zo langzaam gaan. Omdat ik het publiek hoorde zuchten, dacht ik echt dat ik schuld had en nam ik de tijd”, zegt Staut lachend.

Staut vervolgt: “Dit is nog een heel jong paard, maar ze heeft vooral op een topshow als deze zoveel potentie getoond dat het geweldig is om op de tweede plaats te eindigen. Ik geloof dat we veel geluk hebben gehad in deze barrage, en ik hoop in de toekomst meer magische momenten als deze met dit paard te ervaren.”

De volledige uitslagen van de CSI5* 1.60m Rolex Grand Prix van zondag zijn te vinden via deze link.

Bron: Persbericht

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER