Hunter-Jumper Equitation: wat vind jij ervan? *video*

0
928
Hunter-Jumper Equitation (Foto: Jeroen Spoolder)

In 2018 introduceerde de organisatie Hunter-Jumper Equitation Holland nieuwe disciplines in de Nederlandse paardensport: de Hunter en Equitation rubrieken. In Amerika behoren de Hunter en Equitation disciplines tot de meest populaire rubrieken.

Wist je dat bijna eenderde van alle wedstrijdruiters in Amerika Hunter en Equitation wedstrijden rijden? De disciplines zijn dan ook mega populair in dat land. Vele beroemde springruiters zoals McLain Ward, Beezie Madden en Kent Farrington begonnen hun carrière allemaal in de hunterrubrieken. En kijk waar zij nu staan: ze wonnen medailles op Olympische Spelen, wereldkampioenschappen en wereldbekerwedstrijden en staan steevast hoog op de wereldranglijst Springen.

Balans en ritme in het parcours

De focus ligt op jouw stijl van rijden, balans en het ritme in het parcours, waar juryleden tijdens wedstrijden een beoordeling aan toekennen. Gitte Bogerd, studente aan Van Hall Larenstein, verdiept zich voor haar afstudeeronderzoek in deze disciplines en onderzoekt in hoeverre deze passen bij de Nederlandse paardensport(ers). Zij vraagt je bijdrage hieraan door het invullen van onderstaande enquête.

Vul de enquête hier in.

De enquête bestaat uit 24 vragen en het invullen duurt zo’n vijf minuten, deelname is anoniem. De resultaten worden meegenomen in de verdere ontwikkeling van deze disciplines in Nederland, en wie weet later ook in België?

Meer weten over Hunter Jumper Equitation.

Foto: Jeroen Spoolder

LAAT EEN REACTIE ACHTER