Gudrun Patteet wint de 2* Grand Prix in St Tropez – Grimaud

0
880
Gudrun Patteet
GudrunPatteet ©MarcoVillanti

In het Franse St Tropez-Grimaud wist de Belgische amazone Gudrun Patteet de overwinning in de 2* Grand Prix in de wacht te slepen. Dankzij een ijzersterk deelnemers veld, met onder meer de nummers 1 en 2 van de wereld (Steve Guerdat en Martin Fuchs), was deze overwinning van te voren beslist geen uitgemaakte zaak.

Patteet

En toch, vanmorgen in Grimaud, was het Gudrun Patteet -zelf goed voor de 83e plaats van de wereldranglijst- die de rest van het deelnemersveld het nakijken gaf. Haar ‘partner in crime’ was de nog jonge merrie Sea Coast Monalisa Van’T Paradijs, een dochter van Darco-zoon Bamako de Muze, gefokt door Johan Rooms-Vandenbranden.

Sea Coast Monalisa van ’t Paradijs

De merrie Monalisa werd eerder door Astrid Rooms in de jonge paarden competities gereden. Sinds eind 2018 brengt Patteet haar uit op internationale wedstrijden. Ze heeft haar kwaliteiten niet van een vreemde. Haar moeder Jeunesse van ’t Paradijs (v. Emerald van ’t Ruytershof) liep internationaal 1.60m met de Italiaanse ruiter Lorenzo de Luca en liep een winsom van ruim 115.000 euro bij elkaar.

De uitslagen

Bron: CAP Magazine

Foto: Marco Villanti

 

Eerder over Gudrun Patteet op deze website

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER