Gregory Wathelet na dood Forlap: ‘Net alsof ik een familielid ben verloren’

0
3184

In een officieel bericht heeft Gregory Wathelet het overlijden van zijn lievelingspaard Forlap aangekondigd. De ruin brak onlangs zijn been tijdens het longeren. Na de operatie leek het in eerste instantie goed gegaan, maar er traden complicaties op en Wathelet besloot Forlap te laten inslapen.

‘Meteen heel speciaal’

Je was en blijft altijd een uitzonderlijk paard, voor al diegenen die de kans hadden om je te ontmoeten, vermeldt de ruiter in de verklaring op zijn website. ‘Je kwam in mijn leven toen je net zeven jaar was. Ondanks je sterke karakter en temperament werd je direct heel speciaal voor me, zowel vanwege je aanhankelijke karakter als vanwege je eerste sportresultaten, met je overwinning op het Belgisch kampioenschap zevenjarige springpaarden.’

Seniorenkampioenschap

‘Toen je nog maar acht jaar was, bracht je me het seniorenkampioenschap van België én je eerste vijfsterren Grand Prix, in La Coruña. Daarna regen de prijzen zich aaneen… vooral de twee dubbel nul rondes in de landenwedstrijd in Lummen en La Baule waren bijzonder. Het was onmogelijk om je aan te houden, maar het brak mijn hart om je te moeten verkopen.

Geschenk

Het was altijd mijn droom dat je weer hier op stal zou staan en toen Judith besloot om mij jou als geschenk te geven, kon ik niet dankbaar genoeg zijn! Ik dacht toen dat je voor de rest van je leven bij ons zou blijven. We behaalden nog vele prachtige resultaten, zoals de wereldbekerfinale in Omaha. Maar het lot besloot dat er aan ons samenzijn een einde zou komen.

‘Het mocht niet zo zijn…

Na het ongeluk heeft het hele team alles in het werk gesteld om je te redden, zodat je zou kunnen genieten van een mooie pensionering. Je vocht als een tijger, met al je kracht en intelligentie, maar de afgelopen twee weken traden complicaties op. Dit gevecht kon je niet winnen. Met een enorme droefheid moesten we beslissen om je te laten gaan om zo een einde te maken aan je lijden. Misschien moest het gewoon zo zijn.

In mijn hart

Ik ben ziek van verdriet en realiseer me nog niet goed dat je er niet meer bent. Het is net alsof ik een beste vriend of familielid ben kwijtgeraakt. Veel mensen hier op stal, en misschien ook daar buiten, zullen je missen. Je zult bij mij altijd ergens in mijn hart en gedachten zijn.

Bedankt voor alles wat je me gaf, Forlap. Ik hou heel veel van je … Ik mis je nu al zo erg…’

Bron: Site Gregory Wathelet

Foto: DigiShots

LAAT EEN REACTIE ACHTER