Girl power op het BK, behalve bij de Young Riders

0
783
Aurelia Guisson - No Limit vh Legita Hof Z FEI Jumping European Championships for Young Riders, Juniors, Children - Vilamoura 2021 © DigiShots

De afgelopen dagen werden in de Azelhof in Lier de nieuwe nationale jumping kampioenen gehuldigd. Opvallend is dat de dames overal het bovenste trapje van het podium bezetten, behalve bij de Young Riders. Daar was Thibault Philippaerts iedereen de baas.

Children: Estee Bomere

Na de eerste en de tweede ronde bij de Children, die op donderdag en vrijdag plaatsvonden, bleven enkel Marthe-Louize Dieu en Jazz van’t Kamerveld en Estee Bomere met History Van’t Ameldonk foutloos. Om de Belgische titel bij de Children in de wacht te slepen moest één van de twee amazones in de allerlaatste ronde ook foutloos blijven.

Na een springfout van Marthe Louize Dieu lag het goud binnen handbereik voor Estee Bomere en History Van’t Ameldonk. Pieter-Jan Anthonissen en Zerlin M vervolledigden uiteindelijk het podium met een totaal van vier strafpunten.

Pony’s: Laure Tijkens

Ook bij de pony’s was het een amazone die op het hoogste trapje van het podium klom. Laure Tijskens en Navayo kroonden zich voor het tweede jaar op rij als winnaar, door over de vier ronden slechts vier strafpunten te verzamelen.

In een spannende barrage werd gevochten om plaatsen twee en drie. Jonas Van Dijck, Seppe Wouters en Charlotte Frederick noteerden allen een totaal van acht strafpunten en moesten het dus uitvechten in een extra ronde.  Uiteindelijk was het Jonas Van Dijck die aan het langste eind trok met Oblesse. Seppe Wouters maakte met Mojito van’t Oordeel één springfout, net zoals Charlotte Frederick en Easter BB. Omdat hij een snellere tijd reed, ging het brons naar Seppe Wouters.

Junioren: Aurelia Guisson

Bij de junioren stonden achttien combinaties op de startlijst voor de finale over twee rondes. En opnieuw waren de meisjes aan de macht. Aurelia Guisson mag zich de nieuwe Belgische kampioene Junioren noemen. Met No Limit Vh Legitahof Z maakte bleef ze tijdens elke ronde foutloos. Voor Helena Beyers en Matonge of Colors was er zilver. Ines Van Dijck reed met Caretina in haar eerste kampioenschap bij de junioren naar een knappe derde plaats.

Young Riders: Thibault Philippaerts

De strijd bij de Young Riders werd uiteindelijk gestreden tussen Bart Jay Junior Vandecasteele en Thibault Philippaerts. Met Kadee van het  Heikanthof  bleef Bart Jay Junior in de allerlaatste ronde foutloos, maar hij kreeg 1 puntje voor tijd achter zijn naam. Thibault Philippaerts is met  Derby de Riverland de enige combinatie die het hele weekend de nul wisten te behouden. Dit maakt hem de meer dan verdiende Belgische Kampioen YR 2021!

Bart Jay Junior Vandecasteele en Kadee van het Heikanthof  worden vice-kampioen en Vanina Lombard en Venus Des Bois namen het brons mee naar huis.

U25: Lien Van Ende

In dezelfde wedstrijd werd eveneens het klassement opgemaakt voor het BK U25.  Op dit podium vinden we Lien Van Ende met Curiosity op nummer een! Arnaud Gaublomme maakte met Lionel Van Equinta maakten één springfout in de allerlaatste ronde, goed voor zilver. Het brons ging naar Sarah Daems met Chocolate Frost.

De volledige resultaten vindt u hier.

Bron: Equibel

Foto: Digishots (archief)

Gerelateerde bedrijven

Topresultaten

Hopa Sport

Hopa Sport

T: +32(0)15 24 64 09

E: info@hopasport.be

W: www.hopasport.be

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Auman Dirk

Auman Dirk

T: +32(0)9 349 38 82

E: auman.dirk@skynet.be

W: www.auman.be

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Naamsvermeldingen

De Dwerse Hagen bvba

De Dwerse Hagen bvba

T: +32(0)474 89 85 52

E: info@stal-ceulemans.be

W: www.stal-ceulemans.be

Trefwoorden:

T & L nv

T & L nv

T: +32(0)475 45 22 22

E: info@tilleman.be

W: www.tilleman.be

Trefwoorden:

Sterrebornehof

Sterrebornehof

T: +32(0)496 61 68 61

E: leen.vanderwegen@skynet.be

W: www.sterrebornehof.be

Trefwoorden:

Theuns Ruitersport

Theuns Ruitersport

T: +32(0)3 666 49 79

E: ruitersport@theuns.be

W: www.theuns.be

Trefwoorden:

Zangersheide Stoeterij

Zangersheide Stoeterij

T: +32(0)89 73 00 00

E: info@zangersheide.com

W: www.zangersheide.com

Trefwoorden:

JP Saddlery

JP Saddlery

T: +32(0)50 37 27 19

E: kristl.deprauw@skynet.be

W: -

Trefwoorden:

De Boskant

De Boskant

T: +32(0)475 37 75 60

E: stoeterijdeboskant@gmail.com

W: www.deboskant.be

Trefwoorden:

Nieuwenhof Sporthengstenstal

Nieuwenhof Sporthengstenstal

T: +32(0)15 71 52 72

E: nieuwenhof168@gmail.com

W: www.marcvandijck.com

Trefwoorden:

Het Eegdeken

Het Eegdeken

T: +32(0)0497 72 65 78

E: info@heteegdeken.be

W: www.heteegdeken.be

Trefwoorden:

ERC - De Morette

ERC - De Morette

T: +32(0)2 453 00 61

E: info@ercdemorette.be

W: www.ercdemorette.be

Trefwoorden:

Berten-Seijnhaeve Lederhandel

Berten-Seijnhaeve Lederhandel

T: +32(0)11 25 37 75

E: info@lederhandel.be

W: www.dierenhuiden.be

Trefwoorden:

LAAT EEN REACTIE ACHTER