Eye-catchers in de veiling van Paardenveilingonline.com *VIDEO’S*

0
1267
C'est Nouvelle V&V z (v. CalvaroZ)

Paardenveilingonline.com komt, na een zeer succesvolle editie in juni van dit jaar, weer met een fantastische collectie veulens, fokmerries en embryo’s voor de augustus-editie van de veiling. Bieden is mogelijk vanaf 19 augustus. De veiling loopt af op zaterdag 22 augustus om 20.00 uur.

Kwalitatief goed en voor ieder budget

Paardenveilingonline.com biedt fokkers een uniek platform om hun fokproducten te presenteren aan geïnteresseerde klanten vanuit de hele wereld. Niels Mulder,die met Alwin Scholten de organisatie vormt achter Paardenveilingonline, vertelt: “Ons doel is om fokkers en kopers op een toegankelijke en betaalbare manier samen te brengen. Wij onderscheiden ons als veiling door zowel de verkopende partij als de kopende partij hoog in het vaandel te houden. Dit doen we door de kosten voor iedereen laag houden. Voor ieder budget is er iets bij ons te vinden, van een veulen die voor een betaalbare prijs kan gaan, tot iets heel speciaals.”

Eye-catchers

De veulens voeren de boventoon in de veiling van Paardenveilinonline.com, daarvan komen zo’n 30 onder de virtuele hamer. Daarnaast zijn er vijf embryo’s en vijf interessante fokmerries in de veiling. Graag stellen we een aantal opvallende eye-catchers voor.
Embryo van Chacco-Blue uit Roosakker-moederlijn
Voor wie op zoek is naar iets heel speciaals! Ultieme prestatiegenen komen samen in dit embryo! Vader Chacco-Blue presteerde opvallend op het hoogste niveau en is onder andere vader van uitblinkers als Explosion W, Chacanno, Chacco Kid en Chaqui Z. Moeder Goya (v. Kannan) is een rechtstreekse dochter van de befaamde internationale 1.50m-springende merrie Usha van ’t Roosakker. Daarmee is Goya een volle zus van het Grand Prix-springpaard Babbe van ’t Roosakker en van de 1.45m-springende hengst George Z. Daarnaast is ze een halfzus van de Grand Prix-paarden Cella, Equador van ’t Roosakker en Emperio van ’t Roosakker. Usha van ‘t Roosakker is grootmoeder van Grand Prix-paarden als Electra van ’t Roosakker, Happy Wandor van ’t Roosakker, Erco van ’t Roosakker en Giorgi van ’t Hagenhof.

hacco-Blue met Andreas Kreuzer ( Foto Remco Veurink)

Calvaro Z uit de moederlijn Easter Boy en Vinci de Beaufour

C’est Nouvelle V & V Z is een merrieveulen waarin de springgenen dubbel en dwars verankerd zijn. Vader, de Grand Prix-hengst Calvaro Z, heeft zich, met nakomelingen als Katchina Mail, Night Train, Kafka van de Heffinck en Ralvesther, bewezen als topvererver. Vader van de moeder van dit merrieveulen is de sterk verervende kampioenshengst Diarado. De moederlijn gaat terug op grootmoeder Nouvelle. Zij leverde meerdere 1.30/1.35m-springpaarden en is tevens grootmoeder van internationale 1.40/1.45m-paarden als Easter Boy (v. Presley Boy), Gold Rush V&V (v. Clinton) en Grand Breaker V&V (v. Heartbreaker). Verder is ze de grootmoeder van het internationale 1.60m- paard Vinci De Beaufour (v. Diamant de Semilly). Meer springgenen worden ingebracht via de internationale sport- en fokhengsten Indorado en Ahorn, waarna we uitkomen bij de merrie Clementine. Zij is moeder van de internationale Grand Prix-hengst Handel II (v. Wolfgang) van Michael Whitaker.

Cornet Obolensky uit een succesvolle Nederlandse moederlijn

De schimmelhengst Picobello is een zoon van de alom geprezen hengst Cornet Obolensky, die zelf op het hoogste niveau presteerde tot aan de Olympische Spelen. Dankzij een lange reeks Grand Prix-springpaarden heeft hij zich ontwikkeld tot een absolute topvererver. Hij is hier samengebracht met een succesvolle Nederlandse moederlijn. In de derde generatie gaat de lijn terug op de 1.30m-merrie Matilde, de moeder van de 1.50m-springpaarden Zuidhoeve (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en de KWPN-goedgekeurde hengst Applaus (v. Unistar). Ook is ze grootmoeder van Willem Greve’s Grand Prix-paard Formidable (v. Carambole), waarmee hij brons won op het WK vijfjarigen, en de 1.50m-geklasseerde Caselli (v. Vingino). Andere toppaarden uit deze familie zijn Eurohill’s Africa, Willink, Finesse, Uppie de Lis en Sterrehof’s Baccarat.

Heartbeat uit Melusina-stam van Roelofs

Haddaway Z is een absolute blikvanger uit een bewezen stam! Zijn vader is de internationale sport- en fokhengst Heartbeat, die uit een beperkt aantal nakomelingen al diverse opvallende Grand Prix-springpaarden gaf. Hij is hier samengebracht met de ijzersterke Melusiena-stam, waar Stal Roelofs veel succes mee heeft behaald. De moeder van Haddaway Z, V.Amelusina 12, bracht onder andere al het internationale 1.50m-springpaard Curiano van Maarle Z (v. Canabis Z), de internationaal 1.40m-springende C.Amelusina R20 (v. Mermus R) en de internationale 1.30/1.35m-paarden B.Amelusina R51 (v. Chin Chin) en D.Amelusina R19 VDP (v. Mermus R). Zelf is V.Amelusina 12 een volle zus van de Grand Prix-hengst Udor van Don Korterink.

Fokmerrie uit Sina-stam

In de veiling komen ook vijf fokmerries. Eén daarvan is de elfjarige schimmelmerrie Elsinaa, drachtig voor 2021 van Pommerol de Muze. Haar vader is, de in Amerika op Grand Prix-niveau presterende hengst, Campbell VDL (v. Candice King). Aan moederszijde de ijzersterke Sina-stam. Haar moeder Werasinaa leverde al de internationaal 1.45m-springende hengst Dakar (v. Douglas) en is zelf een halfzus van de internationale 1.50/1.60m-paarden Tirasinaa (v. Indoctro) en VDL Groep Zorro (v. Emilion). Vervolgens gaat de lijn terug op de merrie Lirasinaa, die aan de basis staat van internationale 1.50/1.60m-paarden als Bugatti (v. Modesto), Celebrity VDL (v. Indoctro) en de KWPN-gekeurde hengst High Shutterfly (v. Sir Shutterfly).

Registreren en bieden

Bent u benieuwd naar de hele collectie? Bekijk hier de hele collectie van de tweede online veiling van Paardenveilingonline.com.
Om te kunnen bieden, vanaf 19 augustus, dient u zich eerst te registreren. Dat kan heel eenvoudig en gratis via de registratiepagina op de website van Paardenveilinonline.com.
Bent u geïnteresseerd in het verkopen van uw veulen, fokmerrie of embryo voor een volgende editie van de veiling of heeft u vragen over de veiling? Bel dan met Alwin Scholten (06-38161901) of Niels Mulder (06-30363893).

Media Primair is de leverancier van de online veiling-applicatie van Paardenveilingonline.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER