Duurste paard van Horse Auction Belgium naar Zweden

0
2817

De springpaarden- en embryoveiling Horse Auction Belgium heeft afgelopen zaterdag haar beste omzet ooit gedraaid voor een volgepakte VIP-tribune op Sentower Park.

De Zweedse springamazone Johanna Walter, die momenteel in Amerika rijdt, verzekerde zich in Opglabbeek van een toptalent. Ze kocht samen met haar moeder de met veel vermogen en kwaliteit springende hengst Prado van het Genelaar (Cardento x Burggraaf) voor 46.000 euro.

Prado van het Genelaar (Cardento x Burggraaf)

Realistische veiling

Michel Spaas, al vanaf de eerste editie kartrekker van de veiling en dit jaar samenwerkend met Cristophe Gijbels, Kevin Gielen en Lore Penders, is na afloop zeer tevreden. ‘Het was in mijn ogen een heel realistische veiling zonder klaargemaakte deals zoals je vaak op veilingen zien. Daar bedoel ik mee dat we van tevoren niet wisten waar de paarden naar toe zouden gaan. We hadden dit jaar wat meer klanten en de paarden gingen naar diverse landen, zelfs naar China. Leuk ook dat Johanna Walter echt een crack heeft gekocht. Ik pas al jaren op haar jonge paarden en deze zal voorlopig ook op mijn stal blijven.’

Jonge paarden met veel talent

Nederlandse investeerders sloegen ook hun slag. Reggy Hoffmann mag aan de slag met drie jonge paarden, waaronder de op één na duurste (42.000 euro), de met veel vermogen springende Pacquiao WDH (Thunder van de Zuuthoeve x Le Tot de Semilly). “De eigenaar huurt twee stallen bij ons voor zijn dressuurpaarden en wilde graag springpaarden kopen”, vertelt Reggy Hoffmann. “We zijn speciaal voor de veiling hierheen gekomen. Vorig jaar kochten we een nu vierjarige Diamant de Semilly. Die springt echt heel goed! Dit is een fantastische veiling met paarden waar je nog waarde aan kan rijden. Ik vind internationaal rijden leuk, maar zit net zo lief op een jong paard dat veel kwaliteit heeft.”

Persbericht Horse Auction Belgium

LAAT EEN REACTIE ACHTER