Dit is je kans om een geweldig jong sportpaard aan te schaffen in de online veiling van VSN Auction

0
1668
Nr 12. Mi Amore

VSN Auction is een nieuw initiatief van de Verenigde Sportpaardenhandel Nederland (VSN). Het is een unieke kans om een fantastisch toekomstig twee- of driejarig sportpaard aan te schaffen uit bewezen bloedlijnen. In de online veiling worden zeventien top springpaarden en vijf beloftevolle dressuurpaarden aangeboden. 

Bieden kan vanaf nu! De veiling loopt af op dinsdag 29 december vanaf 19.30 uur.

Bekijk hier de volledige fantastische collectie!

Internationaal platform

Maartje Lanooy, van de VSN, is enthousiast over de veiling en over de collectie. “Onze leden houden zich allemaal bezig met de aan- en verkoop én de opleiding van internationaal georiënteerde sportpaarden. Juist voor onze leden wilden we iets extra’s aanbieden, zeker in deze tijd van de Corona pandemie. De veilingcollectie bestaat ook uitsluitend uit paarden van onze leden. Zo bieden we hen een mooi, internationaal, platform voor de afzet van hun paarden. De collectie is zeker bijzonder, met kwalitatief hoogwaardige paarden”, vertelt ze.

Uitgelicht

Er komen 17 top springpaarden onder de virtuele hamer en daarnaast nog eens vijf zeer beloftevolle dressuurpaarden. De dressuurpaarden lichten we hier graag uit. De springpaarden worden allemaal voorgesteld via de Facebook pagina van De Hoefslag.

Imponerende krachtpatser Libramont

De vader van deze 3,5-jarige krachtpatser Libramont is Lord Nunes, die met Diederik van Silfhout internationaal uit komt in de Lichte Tour. Lord Nunes is een Hannoveraanse hengst die afstamt van de bewezen vererver Lord Loxley I en komt uit een Nederlandse merrie van Jazz. Libramont is een zeer imponerende verschijning met veel front. In beweging valt hij nog eens extra op met zijn fraaie houding en front en zijn bewegingen die hij met veel afdruk en souplesse toont.

Daily Diamond-zoon die zijn naam eer aan doet; Nice van de Watermolen

Nice van de Watermolen is een 2,5-jarige ruin van de verrichtingstopper van zijn jaargang; Daily Diamond. Daily Diamond bracht al meerdere goedgekeurde zonen en zijn dochters doen het bijzonder goed op de keuringen.  Nice van de Watermolen komt uit een stam die doorweven is met sportgenen, met onder andere de Grand Prix-hengsten Scandic en Gribaldi. Het is een zeer sterke en ruime beweger met een extra stap.

Mi Amore; uitstraling én een droompedigree

De vader van deze 3,5-jarige merrie, die over zeer veel uitstraling beschikt, is de sensationele wereldkampioen bij de vijfjarige dressuurpaarden; Revolution. Een jaar later won Revolution brons op het WK in Ermelo en dit jaar maakte hij een droomdebuut in de Prix St. Georges. Mi Amore beweegt met veel ruimte en souplesse en ze heeft een actief, goed ondertredend en zeer krachtig achterbeen. Haar afstamming schept verwachtingen voor zowel de sport als de fokkerij. Zowel moedersvader TCN Partout als overgrootvader Donnerhall presteerden in de Grand Prix. Mi Amore stamt uit de Dodona-stam, één van de beste dressuurfamilies aller tijden.

Nora, een charmante merrie met een krachtig achterbeen

De charmante 2,5-jarige Nora valt op met haar goede bewegingsmechanisme, haar opwaartse houding en haar krachtige en actieve achterbeengebruik. Dat laatste is zeker de invloed van topvererver Ferro, die we zowel bij haar vader Hometown als moedersvader en bij haar moeder Brigitta als overgrootvader in de pedigree tegenkomen. De moederlijn van Nora leverde naast het Olympische dressuurpaard Apollo (v. Rinaldo) veel keuringskampioenen, predicaatmerries, goed presterende dressuurpaarden op alle niveaus én Grand Prix-springpaarden.

Nicky’s Hero; expressief én talentvol

Met zijn opvallende voorhand en expressieve voorbeengebruik ligt een dressuurcarrière in het verschiet voor deze fraaie 2,-5-jarige hengst Nicky’s Hero. Zijn vader Hero komt uit in de Lichte Tour en behaalde op jonge leeftijd al topklasseringen in de jonge paardenrubrieken. Met Johnson als vader en Ferro als grootvader maakt Hero de verwachtingen van zijn pedigree al waar. Aan moederszijde zien we bij Nicky’s Hero de tophengst Dream Boy die, net als grootvader Johnson, met Hans Peter Minderhoud tot de wereldtop behoort.

Registreren

Om mee te kunnen bieden dient u zich eerst te registreren. Dat kan eenvoudig en kosteloos hier via de registratiepagina.

 

Media Primair is de leverancier van de online veiling-applicatie van VSNHorses.Auction

LAAT EEN REACTIE ACHTER