Wereldkampioenschap voor Jonge Springpaarden in Lanaken

0
2249
wereldkampioenschap jonge springpaarden
Prijsuitreiking 1. Christian Ahlmann - Solid Gold Z, 2. Willem Greve - Grandorado TN, 3. Gudrun Patteet - Sea Coast Crystal de L'eau FEI World Breeding Jumping Championship 2018 © DigiShots

Van 18 tot en met 22 september staat bij Zangersheide in Lanaken het Wereldkampioenschap voor Jonge Springpaarden op het programma. Er zijn rubrieken voor 5-, 6- en 7-jarige paarden en goedgekeurde hengsten.

Daarnaast wordt tijdens het WK ook het Belgisch kampioenschap voor senioren verreden.

Kwalificatieronde

Op woensdag 18 september, de eerste dag van het WK, rijden de springruiters de eerste kwalificatie voor het Belgisch Kampioenschap. De dag daarna zijn de eerste kwalificaties voor de jonge springpaarden.

Voor de springruiters is de finale op zaterdag 21 september, de finale voor de jonge springpaarden is op zondag 22 september.

Bonus voor fokkers

Voor de fokkers is het EK dit jaar extra aantrekkelijk. Zij ontvangen tien procent van het Prijzengeld in Lanaken, dat voor de 7-jarige paarden is vastgesteld op 100.000 euro! Er is nog een extra prijzenpot voor de fokkers van de winnaars van een bronzen, zilveren of gouden medaille.

Winnaars 2018

Bij de 7-jarige springpaarden ging de titel vorig jaar naar Solid Gold Z (v Stakkato Gold) onder Christian Ahlmann.

De BWP-er Mystic van ‘t Hoogeinde (v Echo van T Spieveld) veroverde de titel bij de 6-jarigen. Onder Jeroen de Winter won de merrie de rubriek over 1.35 meter.

Bij de 5-jarige paarden ging de wereldtitel naar Uppercourt Cappucino onder de Ierse ruiter Richard Howley. Deze Iers gefokte zoon van Pacino zag het levenslicht bij Paul O’Byrne.

Bron: Cap Magazine / Zangersheide.com

Foto: Digishots

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER