Webinar DLV: Paardenhouderij in landelijk gebied

0
546
Webinar DLV: Paardenhouderij in landelijk gebied
Foto: Sabine Timman

DLV, een studie- en adviesbureau voor iedereen die woont, werkt en leeft op het platteland,  organiseert een Webinar op donderdag 21 april over paardenhouderij op landelijk gebied.

De Paardenhouderij is volgens DLV een economische tak in Vlaanderen die producten op wereldniveau aflevert. “Het blijft een uitdaging om een vergunning te krijgen voor de voorzieningen die nodig zijn op een houderij voor het houden van paarden”, aldus het adviesbureau.

Zone-eigen of zonevreemd

Daarbij kun je denken aan vergunningen voor een stallencomplex, een binnen- of een buitenbak, een longeercirkel een bedrijfswoning, noem maar op. Bij een paardenhouderij komt heel wat kijken waarvoor bijna altijd wel een vergunning aangevraagd moet worden voor landelijk gebied.

Een van de grote vraagstukken bij het beginnen van een vestiging van een paardenbedrijf: is of het een zone-eigen of zonevreemd is. Bij de gratis Webinar van DLV wordt er toelichting gegeven over wat een zone-eigen en een zonevreemde paardenhouderij is. Zaken die daarbij meespelen zijn bijvoorbeeld: Is de paardenhouderij hobbymatig of professioneel en is er ook sprake van een bijbehorende woning in agrarisch gebied. Daarna worden er nog mogelijkheden besproken over het houden van paarden als hobby, in nevenberoep, in hoofdberoep of recreatief.

Inschrijven

De Webinar begint om 13 uur. Om deel te nemen moet je van te voren aanmelden. Via deze link kun je inschrijven.

Bron: Paardenpunt Vlaanderen

CAP Magazine

LAAT EEN REACTIE ACHTER