Vijf blunders die elke wedstrijdruiter meemaakt

0
866
blunders
Foto: Cathelijne van de Weerdhof

Op wedstrijd gaan kan stressvol zijn. Je kan het er gewoon niet bij hebben dat er dingen mis gaan. Elke wedstrijdruiter kent het of krijgt er vroeg of laat mee te maken; een blunder dat je nét even niet kan gebruiken de avond voordat je op wedstrijd gaat of (erger nog!) op het moment dat je moet starten.

Per ongeluk stop je de roze polo bij je witte broek in de was, of je knipt een net te groot stuk van de voorpluk van je paard af… Gelukkig ben jij niet de enige die dit regelmatig overkomt, we zetten de grappigste blunders voor je op een rij!

Gretig met de schaar

De staart sleept nog net niet over de grond, daar moet een stukje af. Terwijl je lekker bezig bent lijkt het je ook wel een goed idee om wat haartjes bij zijn oren weg te knippen. Die plukken onderaan zijn benen lijken ook wel een knipbeurt nodig te hebben. Nadat je een stapje achteruit hebt gedaan en je even een grondige blikt werpt op je paard, kom je er achter dat je iets te gretig bent geweest met die schaar. Dan maar met  een oornetje rijden en hopen dat de jury alleen op jou let!

Vet van de babyolie

Babyolie is voor elke paardeneigenaar echt onmisbaar geworden in de poetskist, het laat de manen en de staart mooi glanzen. Daarbij gaat je viervoeter er heerlijk van ruiken. Er zit alleen één nadeel aan; alles wat je insmeert met babyolie wordt glad! Helaas realiseer je dat pas als je probeert om het zadel op de rug van je paard te leggen, oepsss.

Weg met die knotten

Niet elke wedstrijd begint midden op de dag. Helaas komt het ook wel eens voor dat je in de ochtend om negen uur aan de start moet verschijnen. Je hebt niet zo’n zin om die ochtend om vijf uur uit je bed te gaan en besluit een avond van te voren te vlechten. Of je paard dat nou een goed idee vond? Als je de volgende ochtend vol goede moed een eerste blik werpt op je paard, zakt de moed je in de schoenen. Van de knotten is weinig meer over… een paar losse plukjes zijn het resultaat van een heerlijke nacht slapen van je paard!

Schimmels zijn toch bruin?

Eigenaren van schimmels zijn specialisten in vlekken verwijderen en hebben vaak een hele routine voor het wedstrijdklaar maken van witte paarden. Na het wassen met drie verschillende shampoos, pak je je paard in met een deken en zet je hem tevreden op de trailer. Op het terrein zelf poets je alle oneffenheden nog na met vlekverwijderaar en stap je vol zelfvertrouwen op je glanzend paard. Eenmaal in de ring werp je nog één blik naar beneden en zie je een bruine poepvlek op zijn schouder zitten; hoe krijgt hij dat nou weer voor elkaar?!

My Little Pony

Je bent gisteren speciaal nog naar de ruiterwinkel gereden om glansspray te halen. Enthousiast spuit je je hele paard er mee onder, totdat je er achterkomt dat er roze glitters in zitten. Héél stiekem vind je het best mooi, maar of de jury het kan waarderen…

Tekst: Isa Vorkink

Bron: Horse and Hound /Capmagazine

LAAT EEN REACTIE ACHTER