Mijn paard begint te happen en te bijten, wat nu?

0
2008
Petra Vlasblom geeft antwoord op vraag over hoe je omgaat met je paard als hij begint te happen en bijten
Petra Vlasblom geeft antwoord op de vraag over hoe je omgaat met je paard als hij begint te happen en bijten

In CAP Magazine behandelt een expert een lezersvraag. Deze keer kwam de vraag van Femke Beckers. Haar paard heeft de laatste tijd de neiging om te happen en te bijten …

Gedrag nog afleren?

“Mijn paard is 18 jaar en ik heb hem nu een jaar. In het begin was er niks aan de hand, maar nu begint hij de laatste tijd te happen en te bijten. Als een vriend of vriendin bij hem in de buurt komt dan doet hij dat. Hij heeft het even naar mij gedaan, maar dat doet hij niet meer als ik alleen ben. Als er iemand bij is nog wel soms. Kan ik hem dat gedrag nog afleren?”

Bijten

Petra Vlasblom is gespecialiseerd in het trainen van paarden met gedragsproblemen en het begeleiden van hun eigenaren. Zij geeft graag advies. “Van een afstand en met deze informatie is het lastig om in te schatten waar het probleem vandaan komt. Ik ken je paard niet, maar ik ken ook jouw leiderschapskwaliteiten niet”, begint Petra. Daarna geeft ze in grote lijnen aan hoe dit gedrag omgebogen kan worden.

Antwoord

Het complete antwoord lees je in de laatste CAP Magazine (nummer 189/juli-aug), die onlangs verschenen is. Ben je geen abonnee? Bestel dan een los nummer.

Bron: CAP Magazine
Foto: Danielle Berloth / CAP Magazine

LAAT EEN REACTIE ACHTER