Kampioenschap ‘lange manen’

0
4523
Paard met lange manen
Paard met lange manen

Heb jij een paard of pony met van die prachtige lange manen?  Dan is dit misschien wat voor jou. Op zaterdag 10 november 2018 wordt tijdens de Bingo Horse Show in Heiloo (NL) de finale van het NK Lange Manen gehouden. Maar eerst worden de finalisten gekozen via social media.

Voorselectie via social media

De beste acht door social media gekozen nodigen wij uit voor de finale. Het gaat niet om de langste manen maar om de mooiste. Als je een paard of pony hebt met lange manen stop je daar heel veel tijd in. Je vlecht het in om alles te behouden. Dan moet je het weer uit elkaar halen, uren poetsen en kammen, om ze daarna weer opnieuw in een vlecht te doen. Het wordt tijd dat dit werk eens beloond wordt. Vandaar dit Kampioenschap Mooiste Lange Manen 2018.

Wassen en verzorgen

We kennen allemaal wel de paarden of pony’s die op stal staan met ingevlochten manen. Haren steken er aan alle kanten uit, maar hiermee wordt wel voorkomen dat er klitten en knopen in komen.  De oogappels lopen 24 uur per dag en 7 dagen per week met ingevlochten manen rond en dan komt weer de tijd om die lange haren te verzorgen. Alles uitvlechten en alle haren één voor één uitpluizen en kammen. En dan heeft iedereen zijn eigen ritueel: wassen met dat ene speciale spulletje. Daarna insmeren met dat speciale olietje of product. Even genieten van al het werk dat je verzet hebt, om ze uiteindelijk weer keurig in te vlechten op die speciale manier, niet te strak en niet te los. In aparte vlechten of in een enkele of dubbele hengstenvlecht. Sommige vlechten zelfs de sokken in.

Geef je paard op

Dit jaar organiseert de Bingo Horse Show daarom het NK Lange Manen. In deze competitie strijden we om de titel ‘Nederlands kampioen mooiste lange manen 2018’. Mensen kunnen zich via een e-mail opgeven waarna ze op social media geplaatst worden. De finale wordt gehouden tijdens de Bingo Horse Show op zaterdag 10 november 2018. De Bingo Horse Show is een luxe bingo avond geheel gericht op paarden. Alle prijzen zijn paarden gerelateerd. Tussen de bingo rondes door worden paardenshows opgevoerd. De hal wordt prachtig uitgelicht en verwarmd om iedereen een gezellige avond te bezorgen

Heb jij of ken jij een paard met mooie lange manen?
Geef je dan op en stuur een e-mail naar nklangemanen@gmail.com

Bron: Persbericht

Foto: Stock

LAAT EEN REACTIE ACHTER