Verkiezingen: Nieuwe commissies bekend na online verkiezingen

0
493
Paardenhoofd voor de helft afgebeeld
Foto: Sanne Wiering

2021 is het begin van een nieuwe beleidsperiode en de start van onze commissies. Voor het eerst in de geschiedenis van Paardensport Vlaanderen (en VLP) werd de verkiezing voor de commissies online georganiseerd.

Het werd een organisatorisch huzarenstukje. We werden ondersteund door de professionele firma LUMI. Ook al misten we de gezelligheid van een echt evenement met de aanwezigheid van onze clubs. We mogen toch zeggen dat deze bijzondere en historische online verkiezingen vlekkeloos verliepen.

Kandidaat

In totaal stelden negentig enthousiastelingen zich kandidaat. Ze werden verdeeld over tien commissies. De commissieleden werken mee aan de uitwerking van het sportief beleid van Paardensport Vlaanderen. De commissie clubwerking helpt mee aan het recreatief beleid.

Stemrondes online

Alle clubs die in 2020 lid waren van de vzw Paardensport Vlaanderen konden een stem uitbrengen. 310 van de 681​ stemgerichtigde clubs waren ‘online aanwezig’ via vertegenwoordiging of volmacht. Deze clubs hebben de bevoegdheid om via maximaal drie stemrondes te beslissen wie de komende beleidsperiode 2021-2024 deel uitmaakt van deze tien commissies. Na de eerste stemronde werd duidelijk dat er voor geen enkele commissies een tweede (of derde) stemronde nodig was om de nieuwe commissieleden aan te wijzen.

‘Recreatieve clubwerking’

Er werden tien nieuwe commissies samengesteld. Eerst werd de commissie ‘Recreatieve clubwerking’ bekendgemaakt, daarna de commissies van de negen disciplines: Dressuur, Endurance, Eventing, Horseball, Jumping, Mennen, Para-dressuur, Reining en Voltige.

Klik hier voor een overzicht van de verkozen commissieleden 2021-2024.

Installatievergadering

De aanwijzing van de nieuwe commissies zal binnen de komende periode gebeuren op de vergadering. Daar worden de volgende mandaten verdeeld: voorzitter, ondervoorzitter en de kandidaat-bestuurders raad van bestuur Paardensport Vlaanderen. Op de jaarlijkse algemene vergadering van Paardensport Vlaanderen, vindt de verkiezingen van de nieuwe bestuurders plaats. Dit zal zijn op 22 maart 2021.

Samenwerking

Paardensport Vlaanderen kijkt alvast uit naar een vlotte samenwerking met de nieuwe commissieleden. We bedanken ook de uittredende leden voor hun jarenlange investering in de paardensport.

Bron: Persbericht

LAAT EEN REACTIE ACHTER