Veel deelnemers genieten van de Ride & run / Bike

0
1712
Ride & Run/ Bike
Foto: Privébezit

Na maanden van voorbereiden en de spanning of het wel of niet door kon gaan was het dan eindelijke zover in Hoogersmilde: de Ride & run/ Bike van Stichting Horse Out in samenwerking met Rijvereniging en Ponyclub de Haolerrûters.

Stichting Horse Out organiseert het hele jaar door hippische activiteiten waarmee ze verenigingen en/of goede doelen zoals o.a. de Voedselbank financieel ondersteunen. Zo ook met deze Ride & run / Bike.

Verschillende afstanden

De deelnemers konden kiezen uit verschillende afstanden van 5, 10 of 20 km waarvan een route was uitgezet door het Drents Friese Wold. Dit vanaf de thuislocatie van de Stichting, in Hoogersmilde. Er was genoeg ruimte voor alle combinaties om te parkeren en de deelnemers konden direct het bos. Alle afstanden werden gereden zonder dat de deelnemers een weg over hoefden te steken.

Ook aan de jongste ruiters werd gedacht, zij konden meedoen met de Bixie versie, de Ride & Fun van 2,5 km.

Veel deelnemers

In totaal deden er ruim 400 deelnemers mee uit heel Nederland en Duitsland, waarvan 178 ruiters! De eerste ruiters en hun teams startten om 9.00 uur en dit liep door tot na 15.00 uur. De laatste deelnemers kwamen rond 16.30 weer over de finish. Dankzij een grote groep sponsoren konden de deelnemers met erg mooie prijzen naar huis.

De reacties van de deelnemers zijn lovend, de organisatie verliep goed en er kan terug gekeken worden op een zeer geslaagde dag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER