Niels Bruynseels: “Onze band is speciaal”

0
1669
Niels Bruynseels

Niels Bruynseels domineerde (opnieuw) de enorme ring van Grimaud in de vierde CSI 5 * Grand Prix van de HUBSIDE JUMPING. Hij won deze rubriek onbedreigd.

Beste merrie

De nummer 15 van de wereld deed dit met Gancia de Muze (v. Malito de Reve), zonder twijfel één van de beste merries van de wereld van dit moment. Hij eindigde voor tweevoudig Belgisch kampioen Jos Verlooy met Igor (v. Emerald), en de Italiaanse Alberto Zorzi  met Vauban du Trio (v. Nervoso). De beste Franse prestatie werd behaald door Roger-Yves Bost, de gouden medaillewinnaar van het Olympisch team, die vijfde werd met Sangria du Coty (v. Quidam de Revel).

Niels Bruynseels

Bruynseels is bijzonder tevreden over zijn topmerrie: “Gancia weet altijd wat ze moet doen en ze houdt van winnen. Ik hoef alleen maar goed te rijden. Ze sprong vandaag weer heel goed en ik voelde echt dat ze dit parcours en deze barrage heel gemakkelijk en enthousiast sprong. Gancia is van nature erg snel en ze heeft veel ervaring. Ze weet wanneer het moet gebeuren. We kennen elkaar door en daar, want we gaan een heel eind terug. Onze band is speciaal.”

Een prinses

“Ze is een merrie met veel karakter. Als ze thuis is, is ze graag op zichzelf, en heel rustig. We nemen haar veel naar buiten dat vindt ze heerlijk. Mijn team en ik proberen dagelijks alles voor haar te doen. Ze is een prinses, de ster van de stallen en dat weet ze”, besluit Bruynseels.

De resultaten

Bron: persbericht
Foto: Marco Villanti (HUBSIDE JUMPING)

LAAT EEN REACTIE ACHTER