Nationaal LRV-Ruitertornooi – LRV Ardooie

0
4387
Nationaal LRV-Ruitertornooi

Nu is het nog rustig in het West-Vlaamse Ardooie. Maar op zondag 7 oktober 2018 zullen 1.000 paarden en hun ruiters of amazones strijden om de hoogste plaatsen in het Nationaal LRV-Ruitertornooi van de Landelijke Rijverenigingen.

Nationaal LRV-Ruitertornooi

LRV Ardooie is er samen met enkele honderden vrijwilligers,  gastheer voor het Nationaal LRV-Ruitertornooi. Ze zullen er alles aan doen om de deelnemers, sponsors en duizenden bezoekers een prachtige en bijzondere dag te bezorgen.  Het Nationaal Ruitertornooi is het hoogtepunt van de zomerwerking van de Landelijke Rijverenigingen vzw en geldt nog steeds als het grootste hippisch eendags-evenement in Vlaanderen.

LRV Bredene gaat voor de vijfde op rij

LRV Ter Duinen Bredene won vorig jaar het Nationaal LRV-Kampioenschap in de hoogste klasse van de groepsdressuur. De West-Vlamingen willen zondag ongetwijfeld voor de vierde maal op rij, de titel mee naar de kust te nemen. Of dat lukt voor LRV Bredene weten we zondagmiddag na de voormiddagproef en de overkamping waarin de drie beste achttallen het opnieuw tegen elkaar opnemen.

Annelies Van Looveren of …?

Het Nationaal Kampioenschap in de klasse ZZ,  ging de laatste jaren naar Annelies Van Looveren met Don Saros van ’t Gestelhof (v. Saros van ’t Gestelhof).  Annelies gaat zondag ongetwijfeld als één van de favorieten naar het Nationaal Kampioenschap.

Open kampioenschap in de klasse Zwaar

Het laatste hoogtepunt van het Nationaal Ruitertornooi wordt de barrage van de springklasse Zwaar. Vorig jaar ging de titel van Nationaal LRV-Kampioen naar de Limburgse Kissy Eerlings. Ook dit jaar kondigt het kampioenschap zich als ‘open’ en spannend aan. Zondag weten we wie zich een jaar lang Nationaal LRV-Kampioen springen, mag noemen.

Meer dan springen en dressuur

Het Nationaal Ruitertornooi beperkt zich niet tot deze drie disciplines. Er zijn de wedstrijden in het G-paardrijden. Er zijn wedstrijden voor tuigpaarden en mennen en er zijn demonstraties. Als u zondag wil genieten, midden in een uniek en groen kader met paardensport als rode draad, dan bent u van harte welkom op het Nationaal Ruitertornooi.

Praktisch

Adres: Kleine Boterweg in Ardooie / GPS adres: Meulebeeksestraat 1
Website Nationaal Ruitertornooi: https://nationaalruitertornooi2018.be/
Startlijsten: www.equester.be – rubriek: ‘wedstrijden’

Programma

A-terrein
8:00      Midden 1e omloop
10:30    Licht reeks 2
12:30    Barrage en Prijsuitreiking Licht reeks 2
13:30    Dressuurkader BWP
14:00    Parade
14:45    Kurkentrekker
15:10    Verkenning Zwaar
15:20    Zwaar 2e omloop
16:40    Barrage Zwaar
17:30    Kampioenenhulde Zwaar
17:45    Kampioenenhulde ZZ

B-terrein
Licht reeks 1
Barrage en Prijsuitreiking Licht reeks 1
Zwaar 1e omloop
Tuigers
Prijsuitreiking G-werking
Parade
Prijsuitreiking Mennen
Verkenning Midden
Midden 2e omloop
Barrage Midden
Barrage en Prijsuitreiking Midden
Prijsuitreiking Individuele Dressuur L2 – Z2

Bron: Persbericht

Foto: Stock

LAAT EEN REACTIE ACHTER