Marsja Dijkman: “Het liefst wil ik meekomen met scores van 66% of hoger”

0
1545
Marsja met haar fries op wedstrijd
Marsja Dijkman met haar Fries MGPNGP Geke van ‘e Beijemastate (v. Beart 411) Foto: Digishots

Je komt ze waarschijnlijk niet heel vaak tegen: een Fries op Grand Prix niveau in de dressuurring. Maar Marsja Dijkman maakte met haar Fries MGPNGP Geke van ‘e Beijemastate (v. Beart 411) de afgelopen week haar Grand Prix debuut in Tolbert. Voor haar gevoel heeft ze nog niet alles uit haar paard kunnen halen door de zenuwen die kwamen opzetten.

“Het was wel even slikken toen ik tussen al die grootheden reed”, vertelt Dijkman aan Phryso. “De eerste dag stond ik echt op standje overleven, de tweede dag was ik al wat beter gefocust en minder zenuwachtig.” De combinatie behaalde zaterdag een score van 62,32% en zondag 60,25%. “Zaterdag had ik in de proef minder fouten dan zondag, alleen was mijn eigen gevoel over de proef gewoon niet fijn.”

Grote namen

Dit hoge niveau is voor de combinatie erg nieuw. Door de corona was de voorbereiding niet helemaal optimaal. “Ik had mijn Grand Prix-debuut nooit op zo’n wedstrijd willen maken. Tussen alle grote namen te rijden, terwijl je van tevoren weet dat je niet mee kan komen, is wel spannend. Ik had gehoopt dat ik in ieder geval niet af zou gaan, en in die zin heb ik wel winst behaald. We zijn helemaal onderaan geëindigd, wat wel een klein beetje demotiverend is, maar ik weet nu wel wat er beter moet.”

Traject doorstaan

Het werkwillige paard Geke rijdt Marsja Dijkman al vanaf dat de merrie drie jaar oud was. Ze hebben samen het hele traject doorstaan. “In het begin kon ze zich nog wel eens opblazen als ze iets eng vond, maar daar kan ik makkelijk doorheen rijden. In de ring geeft ze altijd 100%, ze heeft me nog nooit laten zitten.”

Doelen

De volgende wedstrijd voor de combinatie is waarschijnlijk de kaderwedstrijd in Utrecht over twee weken. Dijkman twijfelt nog wel om daar aan mee te doen, ze wil de komende trainingen nog even afwachten. “Het allerliefst wil ik een beetje meekomen in de Grand Prix met scores van 66% of hoger. Ik denk dat Geke dat zeker moet kunnen.”

 

Bron: Phryso

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER