Kai-Steffen Meier is nieuwe Team Manager Belgische Eventing

0
1114
Paard springt over eventing hindernis Foto: Digishots
Military Boekelo 2016 © DigiShots

Belgian Eventing Team publiceerde een vacature voor een nieuwe Team Manager. Kai-Steffen Meier leek de juiste kandidaat voor deze job. Hij beschikte over het juiste CV. “Mijn doel voor de Belgische Eventingsport is het opbouwen van een topsportteam en manieren om de sport in het algemeen te stimuleren om een nog groter fundament voor de toekomst te creëren.”

Het wonen en werken in België heeft hem waardevolle inzichten gegeven over hoe de Belgische Eventing werkt, inclusief de zwakke plekken en de sterke punten. Met zijn jarenlange ervaring in eventing op hoog niveau als atleet, trainer en adviseur is hij de man die een topsportcultuur en meer professionalisme kan ontwikkelen in de Belgische Eventing. Hij kan de Belgische Eventing terug naar de oude glorie leiden.

Universiteit

Kai komt oorspronkelijk uit Duitsland. Hij studeerde aan de Universiteit van Oldenburg in Economie/Sportmarketing en was een werk leerling van de Duitse Olympiër Andreas Dibowski. Hij slaagde, bij het Opleidingsprogramma “Bereiter”, met onderscheiding voor het Duitse Hippisch Olympisch Comité.

Topsportkader

De vrouw van Meier is de Belgische Eventing amazone Lara de Liedekerke. Zij nam deel aan meer dan 550 internationale wedstrijden met meer dan 60 verschillende paarden tot en met 5* niveau. Kai maakt deel uit van het Duitse topsportkader en nam met het Duitse Eventing Team aan twee Europese Kampioenschappen deel. Hij was ook betrokken bij de Duitse Eventing Commissie als Riders Representative.

Operationeel Manager

Operationeel Manager, Dirk Vanwijnsberghe, zal Kai-Steffen Meier bijstaan in zijn nieuwe rol. Deze 56-jarige manager is geen onbekende in de Belgische hippische wereld, en meer specifiek in de eventing. Hij is actief geweest als ruiter, fokker, eigenaar en official. Ook organiseert hij al jaren nationale en internationale wedstrijden. Bij Syntra geeft Vanwijnberghe ook avondlessen over ‘paardenfokkerij’.

Supporter

“Ik zou mezelf niet omschrijven als de grootste babbelaar, maar als een echte ‘doener’. Ik ben een teamplayer en heb in de loop der jaren goede mensenkennis opgebouwd. Als manager heb ik altijd doelen gehad. Doelen die ik alleen kon bereiken met een team van gemotiveerde mensen. Als supporter ben ik altijd aanwezig op alle grote eventingkampioenschappen, de Olympische Spelen, de WEG enzovoort. Op die manier heb ik een zeer goede band opgebouwd met alle Belgische internationale eventers”, vertelt Dirk.

KBRSF, Paardensport Vlaanderen en LEWB kijken uit naar een lange en vruchtbare samenwerking met zowel de nieuwe Team Manager als Operationeel Manager!

Bron: Persbericht

LAAT EEN REACTIE ACHTER