Jeugdsportproject vanuit Paardensport Vlaanderen ook dit jaar weer

0
1048
Jeugd in de sport

Een van de doelen van Paardensport Vlaanderen is om de paardensport toegankelijker te maken voor kinderen. Om de jeugd in een veilige omgeving met genoeg professionele begeleiding te laten sporten waar ook meer kansen liggen tot een opleiding.

Hiervoor wordt elk jaar een bedrag ter beschikking  gesteld in het kader van het jeugdsportproject. Maar ook door te zorgen voor intensieve steun voor de clubs, ook dit jaar weer.

De clubs moeten voldoen aan een aantal criteria om kans te maken op een geldpotje.

Doelgroep en focus

De clubs die meedoen moeten minimaal 25 jeugdleden in de club hebben. Een club kan een recreatief of een competitief label halen. De doelgroep en de focus van de club zijn belangrijk om te bepalen welk label de club krijgt.

Recreatief label

Om een recreatieflabel te behalen moet de club op een veilige en speelse manier de jeugd kennis laten maken met de sport. De sporters worden goed basis opgeleid. Dit label is voornamelijk voor clubs die gericht zijn op de recreatieve ruiter. De jeugdsporters hebben (voorlopig) niet als doel om wedstrijden te gaan rijden.

Competitief label

Om een competitief label te behalen moet de club de mogelijkheid bieden, om jeugdige sporters met ambitie, een kans te geven om hun talenten te ontwikkelen in de competitiesport. Het belangrijkste is dat dit op een positieve manier wordt gedaan en dat er rekening wordt gehouden met de eigenheid van de sporters.

Zeshonderd euro

Vorig jaar behaalden 42 clubs het recreatieve label, 20 clubs een combinatie van het recreatieve label en de competitieve label. Één van die clubs werd gekozen voor het begeleidingstraject. Gemiddeld kregen de clubs een bedrag van 603 euro om te kunnen groeien voor de jeugd.

Dierenwelzijn

Dit jaar zet het project zich ook in voor het dierenwelzijn en de aanwezigheid van een API binnen de sportclub. Het is niet alleen de bedoeling om de jeugdige sportbeoefenaars  te laten sporten in een veilige omgeving, maar ook de paarden moeten centraal staan. Daarom krijgt het dierenwelzijn dit jaar wat extra aandacht.

Verloop traject

Inmiddels is de inschrijving van je club gesloten. Paardensport Vlaanderen bekijkt vanaf vandaag  welke aanvragen worden goedgekeurd.  Daarna hebben de clubs hebben tot september de tijd om het volledige dossier klaar te maken. Op basis van dat dossier wordt de subsidieverdeling berekend. Rond oktober ontvangen de clubs het bedrag.

Bekijk hier het regelement voor meer informatie

Tekst: Isa Vorkink voor Cap Magazine, Overname zonder bronvermelding én toestemming via redactie@capmagazine.eu is niet toegestaan.

Bron: Paardenpunt Vlaanderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER