Jérôme Guery: “De geweldige galop van Quel Homme de Hus heeft zijn voordelen”

0
2015
Jérôme Guery

Grimaud – Donderdag was Jérôme Guery al winnaar van de CSI 4 *-tour  van de HUBSIDE JUMPING van Grimaud. Daags daarna wint de Belg Jérôme Guery nog een keer. En wel in het zadel van Quel Homme de Hus (Quidam de Revel x Candillo Z). Met het fokproduct van Andreas Kosicki had hij meer dan een seconde voorsprong op de Nederlander Jur Vrieling en El Rocco (VDL Zirocco Blue NOP x  Ircolando) en de als derde geëindigde Zweed Peder Fredricson met H&M Crusader Ice (Cabachon x VDL Corland).

Quel Homme de Hus

Guery  kon tevreden terugkijken op de rit met zijn troef: “Het doel met Quel Homme de Hus was niet per se deze rubriek, maar de Grand Prix die zondag wordt verreden. Vandaag sprong hij in de eerste ronde sprong  erg goed, dus eigenlijk aarzelde ik om de barrage te rijden. Ergens wilde ik liever het goede gevoel vasthouden met het oog op zondag. Zou deze barrage wel de ideale voorbereiding zijn?”

Enorme galoppade

“Maar toen ik zag hoe de barrage in elkaar zat, realiseerde ik me dat het een parcours was dat Quel Homme de Hus goed zou kunnen liggen. Hij is niet het snelste paard. Maar hij wel een enorme galoppade, en in vergelijking met de andere paarden uit de barrage lukte het me om op alle lijnen een galopsprong minder te nemen. Zo bespaarde ik tijd. Als de barrage hem ligt, weet ik dat ik zijn geweldige galop kan gebruiken en dat lukte vandaag dus. Ik ben bijvoorbeeld de enige die zes stappen heeft gemaakt tussen hindernis 1 en hindernis 2. Ik weet  dat ik tijd kan besparen door te profiteren van zijn geweldige galop.”

Jérôme Guery

“En zo was deze barrage uiteindelijk misschien toch wel een hele goede voorbereiding op de Grand Prix van zondag. We zullen het zien”, lacht Guery.

(De resultaten van) het evenement

Bron: persbericht / CAP Magazine

Foto: © Ljuba Buzzola pour HUBSIDE JUMPING

LAAT EEN REACTIE ACHTER