Als het kriebelt moet je buiten kunnen sporten!

0
982
competities paardensport

Met de voorspelde tempreraturen voelen we ze al opkomen… de eerste lentekriebels!  De behoefte is daarom groter dan ooit om weer lekker te kunnen sporten! Paardensport Vlaanderen roept op om in maart een veilige en strak georganiseerde competities te kunnen opstarten.

“Heel concreet vragen we aan de overheid vanaf maart de toelating voor georganiseerde outdoor sportactiviteiten voor sporten zonder contact (inclusief competities zonder publiek) en dit voor alle leeftijden en categorieën”, staat in een oproep van de Vlaamse Kano en Kajakfederatie, Wind en Watersport Vlaanderen, Paardensport Vlaanderen, de Landelijke Rijverenigingen en Golf Vlaanderen. Deze sporten kunnen perfect veilig buiten georganiseerd worden. De federaties van deze sporten zijn dan ook 200% klaar en bereid om het wedstrijdseizoen te openen, op een gezonde en veilige wijze voor álle leeftijden, geven zij aan.

Competitiegevoel

“De protocollen liggen klaar en de wil is groter dan ooit. De sporters willen ook maar al te graag weer hun sport uitoefenen. Sport helpt goed bij de mentale gezondheid van veel mensen, dat gaat nu achteruit. Sporten mag dan wel nog mogelijk zijn, de wil ergens naar toe kunnen trainen, mee doen aan wedstrijden is groot.”

Waarom wachten?

Strak georganiseerd betekent een garantie op 1,5m afstand, alleen outdoor en individuele sport, geen publiek en volgens de geldende horecabeperkingen. Dit past perfect binnen de huidige maatregelen . Waarom zouden we dan nog wachten?

Duidelijkheid heropstart

VSF (de Vlaamse Sportfederatie) deed eerder deze week al een oproep om duidelijkheid te krijgen over de heropstart van indoortrainingen en individuele competities: De Oproep Vlaamse Sportfederatie wil alle Vlamingen opnieuw op een verantwoorde manier laten sporten in hun favoriete club.

Bron: Persbericht Paardensport Vlaanderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER