BWP’er Gazelle ter Elzen Paard van het jaar in Amerika

0
1265
© DigiShots

Gazelle ter Elzen is een ‘once in a lifetime fokproduct’ uit de BWP-fokkerij. Sinds 2014 wordt deze merrie uitgebracht door Kent Farrington. Gazelle zorgde met haar prestaties ervoor dat het BWP-paard op de kaart werd gezet. Amerika heeft de Kashmir van Schuttershof-nakomeling onlangs uitgeroepen tot ‘Paard van het Jaar’.

Vanaf 2015 ging de combinatie als een speer en behaalde eerste plaatsen in Calgary, Toronto, Wellington, Tryon, New York, maar ook in de GP van Madrid, Valence, Genève, Aken, en dan praat je alleen maar over de overwinningen en niet over alle andere prestaties van de inmiddels 15-jarige merrie.

Klein veulen

Gazelle werd in 2006 geboren bij fokker Werner Heuninckx-Van Hoornyck uit Sint-Pauwels. De moeder is Diva ‘Ter Elzen’, een nakomeling van Indoctro x Voltaire. Gazelle’s moederlijn gaat terug op een Nederlandse stam (Worona I-stam). Gazelle was een erg klein veulen, het duurde even voor ze echt begon te groeien. Uiteindelijk is ze nu 1.66m ongeveer. De genen heeft het toppaard van zowel haar vader als haar moeder meegekregen.

Nakomelingen

Gazelle heeft al drie nakomelingen. Jess en King Kong zijn beide nakomelingen van de BWP hengst Darco. De derde nakomeling is Ninja JW van de Moerhoeve, met als vader Elvis ter Putte. King Kong heeft tot de 1.45m gelopen. Zowel Jess als Ninja zijn ingezet als fokmerrie en zorgen daarmee voor de nafok, hieronder Gazelle’s kleinzoon  Pallieter JW van de Moerhoeve (Vigo d’Arsouilles x Diamant de Semilly), die bij Zangersheide is goedgekeurd.

 

Bron: EquiTime/Belgian Warmblood

LAAT EEN REACTIE ACHTER