Vijf keer het ideale (familie)paard

0
2574

Hij heeft niet de gangen van Cosmo of de springveren van Emerald, maar een beter paard kun je je niet wensen. Hij gaat je niet de wereldbeker bezorgen en zijn looks zijn zozo, maar… hij is voor het beste paard wat er is. Vijf keer het ideale (familie)paard. 

1. Sterk en gezond

Je ideale familiepaard mag dan geen eyecatcher zijn en Carl Hester zal zich geen twee keer omdraaien omdat hij hem wil toevoegen aan zijn paardenbestand. Maar hij is gezond en blijft gezond en je hoeft niet bang te zijn voor torenhoge dierenartsrekeningen of dat hij ‘s ochtends op drie benen op stal staat. Je familiepaard is zo sterk als een os!

2. Makkelijk

Heb je (wéér) geen tijd? Maakt niet uit. Je kunt met een gerust hart je twee turven hoge dochter erop uit sturen om hem uit de wei te vissen. Zóóó’n makkelijk beestje, je ideale familiepaard…!

3. Altijd braaf

Hoe graag zou je hem elke dag aandacht en beweging willen geven… maar werk en school en alle gezinsbeslommeringen slokken je tijd en aandacht op. Voor je het weet heeft zich weer een dun laagje stof op het harnachement gevormd. Gelukkig weet je ideale familiepaard niet wat ‘wild’ betekent. Je legt het zadel op z’n rug en hij prikt z’n oren naar voren om jouw een heerlijke buitenrit te bezorgen.

4. Jumping? Natuurlijk, maar niet te hoog!

Zolang je het niet te gek maakt, vindt je ideale familiepaard het prima om zich af en toe eens uit te sloven over een parcoursje. OK, het is maar 80 cm, maar voor jou is het heel wat! Je ideale familiepaard tilt z’n benen op en doet jou een groot plezier door foutloos te blijven. Een snelle barrage, dat is wel wat te hoog gegrepen…

5. Ervaringsdeskundige

Hij is niet het jongste paard van stal; hij heeft alles al gezien en meegemaakt. Zijn cv beslaat minimaal vier A4-tjes. Moet je langs een drukke verkeersweg rijden? Geen punt. Wil oma een half uurtje op hem hobbelen? Kom maar op. Dertig adhd-kinderen die de kunst van het bandageren op hem loslaten? Makkie. Want je ideale familiepaard weet dat hij de wereldranking niet zal aanvoeren, maar dat hij uitblinkt in betrouwbaarheid. En dat is alles wat er toe doet.

Naar Horse&Hound, bewerkt door CAP Magazine

Foto: Stock

LAAT EEN REACTIE ACHTER