Veiliger de weg op met… de lichtgevende zweep

0
3158

De dagen worden weer korter, en dat betekent dat het voor ruiters die ’s avonds nog met hun paard de weg op gaan, verlichting nodig is om zichtbaar te zijn. De lichtgevende zweep die in Groot-Brittannië op de markt komt moet ervoor zorgen dat ruiters zich veiliger op pad kunnen begeven bij slecht weer of als het schemerig is.

In een situatie als hierboven, als het zonnig en helder is, zijn veiligheidsmaatregelen om je te laten zien in het verkeer, niet echt nodig. Maar op donkere dagen kun je niet zichtbaar genoeg zijn!

LED-lampjes

De LED-lampjes in de door David Daly ontworpen zweep lichten zo sterk op dat de zweep zelfs bij daglicht goed te zien is, zodat andere weggebruikers attent gemaakt worden op ruiter en paard als de ruiter de zweep toont. Met een knopje op het handvat kun je de verlichting in werking stellen.

Veiligheid van paard en ruiter

Daly wilde iets doen aan de veiligheid van ruiters op de openbare weg, omdat er zoveel ongelukken gebeuren waarbij paarden betrokken zijn. Hij maakte een aantal prijswinnende producten, zoals een veiligheidshes met camera, lichtgevende rijdekens en staartbandages.

Innovatie-award

De zweep komt in maart op de markt voor net geen 30 pond. ‘Paardensport is al duur genoeg. Je hebt natuurlijk lichtgevende dekens en bandages, maar een hesje voor jezelf en deze zweep en dan ben je relatief weinig geld kwijt.’

De zweep werd al genomineerd voor een innovatie-award op de BETA International-beurs in de categorie Veiligheid.

Horseandhound/ CAP Magazine

Foto: DigiShots

LAAT EEN REACTIE ACHTER