Studieavond paarden en paardenlandschap

0
1845

Op maandag 26 november 2018 organiseren PaardenPunt Vlaanderen, Provincie Limburg en Regionaal Landschap Rivierenland i.s.m. Departement Landbouw en Visserij een Studieavond over Paardenhouderij ‘Ecologie’.  Op deze studieavond wordt er dieper ingegaan op het ecologisch en landschappelijk aspect in de paardensector.

Verpaarding in Vlaanderen

De verpaarding in Vlaanderen wordt vaak als een bedreiging voor natuur en landbouw aanzien. Niettemin biedt de Vlaamse paardenhouderij juist belangrijke troeven. Dit voor zowel de natuur, het landschap (als milieuvriendelijke actor) en het duurzaam vrijwaren van de open ruimte. Ecologie wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Hoe kan uw paardenhouderij ook op dit vlak een meerwaarde bieden? Op deze studieavond zullen wij samen met experts dieper ingaan op het ecologisch en landschappelijk aspect in de paardensector.

Programma

  • Praktijkgetuigenis ‘Landschappelijke integratie Paardenhouderij’
    Nicole Vreys, landschapsarchitecte, provincie Limburg, Dienst Landbouw en Platteland
  • Het belang van ruwvoer en waarom er dan nog krachtvoer nodig is
    Fien Demeyere, junior equine nutritionist, Cavalor
  • Paardenhouders als Landschapsbouwers
    Foeke Van Weverberg, plattelandsmedewerker Regionaal Landschap Rivierenland vzw

Meer info en aanmelden

De avond vindt plaats op maandag 26 november 2018 van 19u30 tot 22u30  in het Provinciehuis Limburg, de Boudewijnzaal,  Universiteitslaan 1 in Hasselt. Parking Boudewijnzaal het best bereikbaar via Bosstraat.
Deelname is gratis, maar inschrijving wel noodzakelijk via: https://goo.gl/forms/KXct8H1THBVNtfHb2
Meer informatie via: Carine Luys,  PaardenPunt Vlaanderen, carine@paarden.vlaanderen, tel: 016/44 20 00 of Nicole Vreys,  Provincie Limburg,  nicole.vreys@limburg.be, tel: 011/23 74 48

Bron: PaardenPunt Vlaanderen / CAP Magazine

Foto: Stock

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER