Raf Kooremans: “Ik kijk ernaar uit om met Dimitri te gaan werken”

0
1413
Raf Kooremans
Raf Kooremans - Henri Z FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

Raf Kooremans heeft de 11-jarige Dimitri (v Vaillant) van Young Rider-amazone Myrle Schoones aangekocht. “Mede door onze bondscoach Bettina Hoy zijn we op een punt gekomen dat we betere resultaten willen rijden,” legt de eventingruiter uit.

“Dimitri was me vorig jaar tijdens de wedstrijd in Marbach opgevallen. Ik ben superblij dat we hem met de hulp van een aantal investeerders hebben kunnen kopen en ik kijk er heel erg naar uit om met hem te gaan werken.”

Kwaliteit

In Marbach hadden de paarden van Kooremans en Schoones een box tegenover elkaar. “Dan volg je elkaar automatisch wat intensiever. Dimitri viel me op vanwege zijn kwaliteit en hoe simpel alles ging. Toen wist ik nog niet dat hij te koop zou komen, maar zei ik al wel tegen mijn vrouw: Amai, da’s nogal een paard! En zo is het gekomen.”

Dimitri heeft vandaag zijn stal in de grensstreek tussen België en Nederland betrokken. “Ik denk dat hij is opgeleid op een manier zoals ik dat ook doe. Dan heb je niet veel werk aan omscholen. Hij heeft een heel goed karakter en veel kwaliteit zowel in de dressuur als het springen. In de cross neemt hij het werk ook heel makkelijk aan. Met hem wil ik weer een stap hogerop. Dat is ook tijdens de vergadering na de Wereldruiterspelen in Tryon gezegd: we moeten betere paarden hebben. En dat is Dimitri denk ik. Het is natuurlijk afwachten hoe hij doorgroeit, maar het is in alle disciplines leuk werken met hem.”

Beperkingen

In Tryon kwam Raf Kooremans aan de start met Henri Z, een 13-jarige ruin van Heraldik XX. Daar eindigde de combinatie op een individuele 41e plaats, het Nederlandse team werd tiende. “Henri heeft zijn beperkingen qua karakter. Hij is niet altijd even makkelijk. Dat gaat steeds beter, maar hij blijft altijd een speciaal paard. Als je top rijdt en nog steeds maar vijftiende wordt, moet je een stap verder. Ook door onze bondscoach, die zegt dat je de lat altijd hoger moet legger, ben ik verder gaan denken. De aankoop van Dimitri komt dus heel mooi uit.”

Bron: Cap Magazine / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

LAAT EEN REACTIE ACHTER