PAVO versterkt positie in Duitsland door overname

0
752
voerschep en brokken
Foto: Sabine Timman

ForFarmers is wereldwijd actief met het merk PAVO in de paardensector. PAVO breidt haar marktaandeel in Duitsland uit door de overname van Mühldorfer Pferdefutter uit Mühldorf.

De producten zoals zakken voer en supplementen van het paardenvoedermerk Mühldorfer Pferdefutter zijn voornamelijk verkrijgbaar in Duitsland. De producten van PAVO worden in ruim dertig landen verkocht. Zowel PAVO als Mühldorfer ontwikkelen zelf de product concepten, maar besteden de productie van de voeders uit aan ForFarmers en derden. Door deze overname neemt de omzet van PAVO in Duitsland met circa 40% toe.

Internationale positie

“Deze overname past in de ambitie van ForFarmers om de leidende internationale positie van PAVO in de paardensector verder uit te breiden”, aldus David Fousert, COO ForFarmers.
Aart Freriks, Directeur PAVO, voegt toe: “We zijn bijzonder verheugd dat we onze reeds bestaande samenwerking met Mühldorfer nu kunnen vastleggen door deze overname. Niet alleen versterken we daarmee onze overall marktpositie in Duitsland, we krijgen hierdoor ook een veel steviger positie in het grote marktsegment van de muesli’s en dat is heel erg aantrekkelijk.”

Samenwerkingsvoordeel

Klaus Mittermeier is eigenaar van Mühldorfer Pferdefutter. Hij zal nog enige tijd verbonden blijven aan Mühldorfer. “Het samengaan met het succesvolle merk PAVO is de juiste stap om samenwerkingsvoordeel te benutten qua productie en daarnaast innovatiekracht en onderzoek zeker te stellen voor onze klanten.”

Bron: Persbericht

LAAT EEN REACTIE ACHTER