Onwaarschijnlijk dat het coronavirus wordt verspreid via zadels

0
715
meerdere zadels
Foto: Sabine Timman

Voor maneges lijkt de uitslag van een onderzoek naar hoelang het coronavirus aanwezig blijft op zadels positief. Onderzoekers van de Liverpool School of Tropical Medicine, Imperial College London en Loughborough University concluderen na onderzoek dat de kans dat het virus zich verspreidt via een zadel zeer onwaarschijnlijk is.

Verschillende materialen

Ze onderzochten verschillende materialen van verschillende sporten; tennisballen, rugbyballen, voetballen en crickethandschoenen. Er werd een klein beetje van het virus verspreid op de uitrusting. Elke minuut, elke vijf, vijftien, dertig en elke negentig minuten beoordeelden de onderzoekers in welke mate het virus overleeft op het materiaal.

Langst aanwezig

Het virus bleef het langst aanwezig op het zadel in vergelijking met de andere materialen die gebruikt werden tijdens deze test. Gelukkig bleek het virus na vijftien minuten niet meer aanwezig op het zadel. Na dit onderzoek lijkt het waarschijnlijk dat sportuitrusting, waaronder zadels, géén grote bijdrage leveren aan de verspreiding van het Coronavirus.

Maneges

Voor maneges is de uitslag van dit onderzoek een groot voordeel. Op een manege rijden verschillende kinderen op dezelfde zadels tijdens de lessen.

Bron: Horse and Hound

LAAT EEN REACTIE ACHTER