Nieuwe opleiding Paardenhouderij in Stabroek

0
893
Paardenhouderij opleiding in Stabroek
© DigiShots

De opleiding Paardenhouderij is vanaf aankomend schooljaar ook te volgen in Stabroek. Het Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO) start vanaf het collegejaar 2021-2022 met deze opleiding.

Jongeren met een passie voor paarden krijgen door middel van deze opleiding de kans om zich goed voor te bereiden op een carrière in de paardenwereld.

Naar Nederland

Met deze opleiding kan je aan de slag als paardenverzorger, trainer, beroepsruiter of medewerker in een stoeterij, fokkerij of handelsstal. De sector wordt steeds groter waardoor goed opgeleid personeel nodig is. Tot nu toe gingen jongeren uit België richting Nederland voor deze opleiding. Vanaf nu biedt België dus de mogelijkheid om deze opleiding te volgen.

Verder ontwikkelen

Provincie Antwerpen investeert flink in accommodaties rondom de paarden op PITO. Vorig jaar nog huldigde gedeputeerde voor Onderwijs Luk Lemmens een gloednieuwe paardenstal met een grote binnenhal. Met deze opleiding biedt PITO leerlingen die al ervaring hebben in de paarden een kans om zich verder te ontwikkelen in dit vakgebied. Deze school heeft voldoende ruimte, faciliteiten en goed opgeleide leerkrachten.

“Een antwoord aan de duidelijke groei van deze sector in de provincie Antwerpen en aan de nood aan goed geschoold personeel,” aldus gedeputeerde Luk Lemmens. “Deze opleiding is een ongelooflijke meerwaarde voor het aanbod van het Provinciaal Onderwijs Antwerpen. PITO beschikt over de juiste ligging, aanpak en expertise om in dit vakgebied een mooie reputatie uit te bouwen.”

Naast hun BSO-diploma kunnen jongeren kunnen zich met de opleiding Paardenhouderij in de regio ten noorden van Antwerpen professioneel laten scholen en de beroepskwalificaties halen.

Kleinschalig voor betere kwaliteit

Omdat de kwaliteit van de lessen erg belangrijk is houdt PITO Stabroek de richting klein en werkt de opleiding samen met professionele lesgevers en gerenommeerde stallen. De plaatsen zijn beperkt tot maximaal 12 leerlingen per leerjaar. De profielen van de leerlingen worden goed in de gaten gehouden zodat ze op het juiste niveau afstuderen. Er wordt van tevoren al een bepaalde ervaring verwacht. De opleiding is dan ook niet bedoeld voor jongeren die nog nooit met paarden gewerkt hebben.

Waardevolle troef

Technisch adviseur Dierenzorg Jan Van Santvliet: “We zijn blij dat we met Paardenhouderij duaal een antwoord kunnen bieden op de nood van de sector én van de vele leerlingen die zich wensen te specialiseren.” Corina de Groot, adjunct-directeur, vult nog aan: “Onze school krijgt met deze opleiding een zeer waardevolle troef. We zijn dan ook trots met deze uitbreiding op ons bestaande aanbod in de agrarische sector.”

Inschrijven kan alleen op afspraak.

Meer info op www.pitostabroek.be

Tekst: Isa Vorkink voor Cap Magazine, Overname zonder bronvermelding én toestemming via redactie@capmagazine.eu is niet toegestaan.

Bron: Persbericht Provincie Antwerpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER