Niels Bruynseels: “We streven naar het hoogst haalbare resultaat”

0
728
Olympische Spelen
Niels Bruynseels - hier met Gancia de Muze The Dutch Masters - Indoor Brabant 2019 © DigiShots

Donderdagmiddag maakte het Nationaal Olympisch Comité de springruiters bekend die België gaan vertegenwoordigen op de de Olympische Spelen van 2021 volgende maand in Tokio.

Verkozen tot ploegrijders zijn: Gregory Wathelet,  Jérôme Guéry, Niels Bruynseels en Yves Vanderhasselt. Alle vier verschijnen deze week aan de start van Knokke Hippique, ze zijn erg enthousiast om officieel in Tokio deel te mogen nemen.

Paarden in topvorm

Gregory Wathelet maakte met de goedgekeurde hengst Nevados S deel uit van het winnende team op de Europese Kampioenschappen 2019 in Rotterdam. De springruiter kijkt met vertrouwen uit naar de Olympische Spelen. “We kunnen ons daarop voorbereiden op fantastische shows zoals Knokke Hippique. Onze taak is om de paarden in topvorm te hebben. In Tokio komt het  neer op de details en er is ook een beetje geluk voor nodig. Maar met dit team heb ik er alle vertrouwen in dat we het verschil kunnen  maken.”

23/06/2021 ; Knokke ; Knokke Hippique Week 1 ; 145, Nevados S, Wathelet Gregory ; thursday csi3 1m40 ; Sportfoto

Presteren op ons best

Voor Niels Bruynseels is het de eerste keer dat hij geselecteerd is om België te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen. “Het is een eer om gekozen te worden. We hebben een zeer sterke selectie van toppaarden en ruiters, dus ik ben erg trots dat ik een onderdeel mag zijn van het team. De Olympische Spelen zitten al heel lang in mijn hoofd, maar nu begint de reis pas echt. Met Delux heb ik altijd geweten dat ik een fantastisch paard had met veel potentie. Dus ik sta te popelen om mijn rol in het team te spelen.  We streven naar het hoogst haalbare resultaat en streven ernaar om op ons best te presteren.”

 

Paarden

 De paarden die de heren nu officieel gaan voorbereiden op de Olympische Spelen zijn:

– Delux van T&L (Toulon  x Landetto)  met Niels Bruynseels

– Quel Homme de Hus (Quidam de Revel x Candillo)  met Jérôme Guéry

– Nevados S (Calvados Z x Romualdo) met Gregory  Wathelet

Reserve ruiter

Yves VanderHasselt is de reserverruiter die met de ploeg mee reist. Hij is ook aanwezig op Knokke Hippique met zijn olympischpaard Jeunesse (Eldorado van de Zeshoek x Quasimodo vd Molendreef).

 

Bron: Persbericht

LAAT EEN REACTIE ACHTER