“Mijn plan is gelukt: OO Seven verbeterde mijn merrie”

0
855

De droom van Ashley Rol kwam in zicht toen ze een beter betaalde baan kreeg … een veulen fokken. Ze wilde graag een verbeterde versie van haar merrie Gucci en koos voor de bewezen Grand Prix-hengst OO Seven. Eind april werd het veulen geboren: “Ik ben een blije paardenmama!”, vertelt ze.

Informatie over dekken met OO Seven

Zie ook: OO Seven: de beste dressuurgenen

Rol wilde eigenlijk altijd al heel graag een veulen bij haar merrie Gucci, maar ze is realistisch. “Eén eigen paard kost al veel, laat staan twee”, steekt ze van wal.  “Maar toen ik meer te besteden had, kon ik me (ook) een veulen veroorloven.”

OO Seven

Dus ging Rol in de lente van 2020 op zoek naar een passende hengst voor haar Gucci.  “Ze was al veertien toen ik haar eindelijk moeder kon laten worden”, vertelt haar eigenaresse.  “Ik had me goed ingelezen: welke hengst zou een goed veulen kunnen opleveren? Met Gucci ben ik weliswaar Z dressuur, maar ik besef dat ze geen bewegingswonder is. Ik stuitte op de hengst OO Seven, vanwege zijn vele goed scorende nakomelingen in de dressuursport.”

Een zwart veulen

Daarnaast ‘viel’ Rol voor de knappe uitstraling en met name het knappe koppie van de Grand Prix-hengst, die bij het KWPN vanwege zijn opvallende kinderen het predicaat keur kreeg.  “En stiekem zou ik het geweldig vinden om een zwart veulen te hebben. OO Seven geeft geen vossen – terwijl Gucci wel vos is – en dat vond ik ook wel een pré.”

Veelzijdig paard

Rol heeft haar Gucci, die geen papieren heeft, nu bijna tien jaar.  “In die tijd kon ik me helemaal geen paard veroorloven; Gucci kwam bij mij terecht, omdat ze bekend stond als onhandelbaar. De eigenaar zat met haar in z’n maag, waardoor ze bijna niks kostte. Ze heeft zich inmiddels ontpopt als een geweldig lief paard, waar ik alles mee doe, van dressuur en springen tot vele buitenritten op het strand.”

Betere bewegingen

Sinds vorig jaar juni staat Gucci op een andere stal, en heeft Rol een andere instructrice.  “Ze is veel fijner gaan lopen, waardoor we inmiddels Z dressuur zijn met acht winstpunten. We hebben dit niveau bereikt omdat ze netjes loopt. Maar ik weet dat ze niet spectaculair is. Een goede hengst zou haar gangen verbeteren. Ze is ook niet heel chic, ook daarin kan een hengst wat betekenen”, vond Rol.

“Het ging allemaal supersnel”

En zo werd OO Seven dus uitgekozen als partner voor Gucci. Ondanks dat ze nooit eerder een veulen had gehad en ze niet piepjong meer was, ging de inseminatie meteen goed. Ook de dracht verliep voorspoedig en op 25 april werd haar veulen geboren. En Rol was er zelf bij!  “De bevalling ging supersnel! Om 21 uur ging Gucci liggen en om 23.30 uur dartelde haar merrieveulen om haar heen en kon ik naar huis.”

Lange benen, chic hoofdje

De kersverse eigenaresse van nu twee paarden raakt niet uitgepraat over Riverdale, zoals ze het veulen doopte, naar de Netflix-serie.  “Een merrie, daar durfde ik al helemáál niet aan te denken, want het belangrijkste is dat alles goed gegaan is. Maar een merrietje, dat is wel perfect… Riverdale is een prachtig beestje, met hele lange stelten, een leuke bles en een wit voetje en het gewenste edele hoofdje. En de kleur? Dat is nog wat lastig te zeggen, maar het zou héél goed kunnen dat ze zwart wordt!”

Superlief karakter

“Het karakter van Riverdale is ook geweldig”, vertelt Rol. “Ze is superlief, ik kon haar vanaf dag één al zachtjes poetsen. Ze is er dol op om gekriebeld en geknuffeld te worden, en als ik bij de paarden in de stal ga zitten, komt ze zo bij me liggen. Ze lijkt ook goede bewegingen te hebben, in het begin stapte en galoppeerde ze alleen maar, maar ze begint ook al leuk te draven. Mijn plan is volledig geslaagd!”

Informatie over dekken met OO Seven
Let op: Speciale actieprijs tot en met 15 mei!!

Foto’s: Diana Breed Fotografie

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER