Manon Claeys Belgisch para-kampioene

0
1520
Manon Claeys - San Dior
Manon Claeys - San Dior Flanders Dressage Event 2019 © DigiShots

Manon Claeys werd op het Belgisch Kampioenschap in Meerdonk kampioene Para Equestrian. De amazone kwam aan de start met haar San Dior (v Stedinger).

Dit jaar kwamen tijdens het BK voor de Para Equestrian vier deelnemers uit in drie verschillende graden.

Kür op muziek

Na dag 1 stond Manon Claeys al op kop en ze bleef deze plaats behouden gedurende het ganse evenement. In de Kür behaalde ze opnieuw een eerste plaats dit met een score van 73.250%, de eindscore bedroeg 218.229.

Ciska Vermeulen met Rohmeo won in Meerdonk de Kür in de graad V. Haar overall score kwam daarmee uit op 216.292 en hiermee behaalde ze een mooie tweede plaats op het Belgisch Kampioenschap.

Ulricke Dekeyzer met Cleverboy Van D Abelendreef, tevens uitkomend in de graad V, behaalde de bronzen medaille. Dit met een score van 209.982. Eveline Van Looveren met Feleva werd vierde. (207.877)

Seniores

Na al eerder de Belgische kampioene te zijn geweest in de U25 is het nu Laurence Roos die de titel bij de Seniors overnam van Jeroen Devroe.

Ten opzichte van haar naaste concurrenten had Roos al een kloof geslagen van meer dan 5%. Haar Kür met Fill Rouge was goed voor 75.755%.

Het podium werd vervolledigd door Tom Heylen met Gucci en Domien Michiels met Intermezzo vh Meerdaalhof.

Bron: flanders-dressage-event.be

Foto: Digishots

LAAT EEN REACTIE ACHTER