Parelli-praktisch: Je paard leren vaststaan

0
1033
leren vaststaan
leren vaststaan

De laatste editie van CAP Magazine ligt deze week op de mat bij de lezers. In deze editie opnieuw een aflevering van Parelli praktisch, waar Parelli-instructeur Nathalie Lagasse in gaat op een praktische situatie: Hoe leer je je paard vaststaan?

Leren vaststaan

Dat je het vastzetten van je paard aan moet leren, is een feit. Vastgezet of gebonden staan is namelijk niet logisch voor een dier dat om te overleven ieder moment moet kunnen vluchten en als gevolg daarvan altijd ruimte en vrijheid om zich nodig heeft. Een paard is in feite een claustrofobisch vluchtdier. Het is voor paarden letterlijk van levensbelang om zich niet te laten vangen of insluiten en om te allen tijde de mogelijkheid te hebben om te vluchten. Gebonden staan, gaat tegen al deze instincten in en moet dus aangeleerd worden.

Natuurlijke reactie

Een paard zal van nature ook tegen druk ingaan en als hij voelt dat hij ergens vast zit juist met alle macht zonder nadenken gaan terugtrekken. Wie heeft al wel eens een veulen gezien dat bij het eerste gevoel van druk achter de oren van een halster als reactie direct achteruit of omhoog springt en zelfs ondersteboven eindigt?

Ene paard is het andere niet

Zorg dat je deze september-editie van CAP Magazine in je bezit krijgt, want stap voor stap wordt uitgelegd hoe je het vastzetten het beste op kan bouwen. Dat het ene paard het makkelijker vindt om vast te staan dan het andere zal je niet verbazen. Ken je paard, ken zijn Horsenality, en je kan van te voren voor een belangrijk deel voorspellen hoe het zal reageren op het gebonden staan. Hoe dat precies zit? Ook dit lees je terug in het magazine. Ben je geen abonnee? Geen probleem, CAP is te koop in de betere boekhandel of online te bestellen via paardenmagazines.nl(nr 181, september).

Bron: CAP Magazine
Foto: Nathalie Lagasse

 

Gerelateerde bedrijven

Topresultaten

Embourg Gilbert Manege

Embourg Gilbert Manege

T: +32(0)2 466 60 74

E: gilbert.embourg@gmail.com

W: -

Trefwoorden:

Bekijk bedrijfsprofiel

Naamsvermeldingen

Sterrebornehof

Sterrebornehof

T: +32(0)496 61 68 61

E: leen.vanderwegen@skynet.be

W: www.sterrebornehof.be

Trefwoorden:

De Sutter François

De Sutter François

T: +32(0)495 24 75 05

E: francois.de.sutter@telenet.be

W: www.francoisdesutter.be

Trefwoorden:

Hollanders Stefan

Hollanders Stefan

T: +32(0)475 60 21 82

E: hollandersstefan@gmail.com

W: -

Trefwoorden:

Kobi paardrijlessen

Kobi paardrijlessen

T: +32(0)472 60 65 78

E: rijlessen@kobi.be

W: www.paardrijlessen.kobi.be

Trefwoorden:

LAAT EEN REACTIE ACHTER