Op vakantie in eigen land: De Heithoeve

0
1422
Vakantie in eigen land

Filip Simons, eigenaar van de Heithoeve, vertelt maar al te enthousiast over zijn vakantie plek. Met drie verschillende huisjes en een pipowagen midden in het bos, is dit een bijzonder plekje.

Menners en ruiters

“Wat het leukste is aan deze vakantiehuisjes is dat je je paard mee kunt nemen. Elk huisje heeft zijn eigen terras, waar je paard aan staat. Dat vindt ook iedereen leuk en bijzonder. Daarnaast kunnen de paarden eventueel ook in een van de vijf stallen die ik op het terrein heb. Die stallen staan gewoon centraal, die staan niet bij de huisjes.” Waarom je je paard mee moet nemen naar de Heithoeve? “Veel mensen komen hier om buiten te rijden. De huisjes liggen nog geen vijftig meter van een knooppunt op een van de vele ruiterroutes in de buurt. Het is niet alleen maar bereikbaar voor ruiters maar ook menners. Eigenlijk zie ik ook net zoveel menners hierheen komen, als ruiters.” Maar er is niet alleen maar op buitenritten gerekend. Filip vertelt: Ik heb ook een grote en mooie buitenpiste. Daar wordt nog best vaak gebruik van gemaakt. Veel mensen stappen daar bijvoorbeeld in voor de buitenrit, maar ik ook zelfs hindernissen. Daarnaast wordt er ook nog dikwijls dressuur in gereden.”

Grootste bos van Vlaanderen

De Heithoeve ligt in het geprezen Bosland. Het grootste bos van Vlaanderen. Het bos wordt geprezen om de kind vriendelijkheid, omdat je er leuke activiteiten kunt doen. Ook Filip heeft zijn vakantiehuisjes ingericht op kinderen: “Er zijn vaak gezinnen die komen logeren in het huisje wat speciaal voor ouder en kind is ingericht. Er is een aparte slaapkamer voor de ouders en vier bedstedes voor de kinderen. De kinderen vinden dat zo prachtig, ze willen er vaak niet eens meer uitkomen.”

Vakantie in een pipowagen

Ook verhuurt Filip een pipowagen, vaak in combinatie met een van de huisjes. “Als je een iets grotere groep hebt is de pipowagen juist handig, dan kun je zeven mensen een slaapplek bieden.” De huisjes zijn ook toegankelijk voor andere huisdieren. “Veel mensen nemen bijvoorbeeld hun hond mee. Dat vind ik nooit een probleem, alle dieren zijn welkom.” Het verblijf bij de Heithoeve komt niet met ontbijt maar wel met service: “bed en badlinnen, koffie, thee en verse eitjes van de kippen, dat zit er allemaal bij inbegrepen. Een van de huisjes heeft zelfs een bubbelbad en massagedouche. Dus zo is er zoveel luxe als gewenst wordt.” Mensen komen dus niet alleen voor het buitenrijden naar de Heithoeve, maar ook om gewoon te ontspannen.

Weitjes bij de huizen

Ook voor de paarden wordt optimaal gezorgd. “Ze kunnen gewoon in de weitjes bij de huizen, dat vindt iedereen ook juist zo leuk. Maar ze kunnen ook op stal, hooi en basisbrok voeren is ook allemaal mogelijk. Zoveel als ieder zelf wil.” Niet iedereen die naar de Heithoeve komt heeft zijn eigen paard mee, ook daar heeft Filip een oplossing voor. “Mijn eigen paarden kunnen meegenomen worden door ruiters zonder eigen paard. Ik heb drie mooie Merens paarden (Fries X Haflinger), die oersterk zijn maar koelbloedig. Ideaal voor een goede buitenrit dus.”

Nog meer vakantie?

In het juli en augustus nummer passeren meerdere super leuke vakantieadresjes in Vlaanderen de revue. Ben je nieuwsgierig en op zoek naar inspiratie? Bestel dan het laatste nummer online!

Tekst: Cathalijne van de Weerdhof voor CAP Magazine. Overname zonder bronvermelding en toestemming via redactie@capmagazine.eu is niet toegestaan

Foto:Filip Simons

LAAT EEN REACTIE ACHTER