CAP leest: ‘Goede vriend’

0
1047
Goede vriend
Erna Schröder en haar 'goede vriend'

In deze rubriek komen boeken die de CAP-redactie zijn opgevallen aan bod. Deze keer ‘Goede Vriend’ van Erna Schröder. Zij schreef het boek ‘Goede vriend’, een verhaal gebaseerd op de sterke band die de schrijfster in 25 jaar met haar paard Tonoes opgebouwd en onderhouden heeft.

Bijzondere momenten

“We hebben samen veel meegemaakt en iedere fase is bijzonder geweest”, legt ze uit. “Ik herinner me nog dat ik hem vroeger uit het land ging halen. Dan was ik alleen in de natuur met mijn paard, dat was altijd een heel speciaal moment. Zelfs de momenten dat je er afgesmeten werd blijven bijzonder”.

Alles moeten leren

De schrijfster is er van overtuigd dat veel paardenmensen zich kunnen vinden in haar verhaal. “De band tussen Tonoes en mij was vanaf het eerste moment heel intensief; tijdens onze laatste jaren samen werd die alleen maar sterker. Ik ben recreatieruiter geweest en heb vanaf het eerste moment alles met Tonoes meegemaakt. Ik was echt een groentje toen ik begon, zowel in de omgang met paarden als in het rijden. Ik heb echt alles met vallen en opstaan moeten leren. Dat heb ik ook proberen weer te geven in het boek. Het verhaal is heel intens geworden.”

Ode aan vriendschap

Op aansprekende en openhartige wijze vertelt ze over haar leven samen met haar paard. De buitenritten, de wandelingen, het begrip zonder woorden, de verzorging, de ziektes. Een onvoorwaardelijke relatie. Behalve dat het een boeiend verhaal is voor andere ‘paardenvrouwen’, is het ook een ode aan het leven en aan de vriendschap.

Winnaars uit het magazine

CAP mocht drie exemplaren onder haar abonnees verloten. Naar aanleiding van de oproep in CAP 180 zijn er vele reacties binnen gekomen. De uiteindelijke winnaars van de boeken zijn: Willy Lannoo uit Ardooie-Koolskamp, Heleen Petter uit Valkenburg (NL) en  Alexandra Pattyn uit Meulebeke. Van harte gefeliciteerd, de winnaars krijgen de boeken thuisgestuurd!
Niet gewonnen? Koop dan het boek voor uzelf of als cadeau. Het is verkrijgbaar bij de betere (online) boekhandel, adviesprijs € 18,50.

Bron: CAP Magazine

LAAT EEN REACTIE ACHTER