‘Labrador’ Gallito loopt naar winst bij wedstrijddebuut met nieuwe amazone

0
939

Pas enkele maanden staat de Lusitano- en AES-goedgekeurde hengst Gallito Pujedo op stal bij Hester Bischot. Vandaag maakte hij zijn debuut in de Lichte Tour, en liep meteen naar een winstpunt. De amazone is super happy met de knappe valkkleurige hengst. “Voor zo’n eerste keer ben ik dik tevreden!”

Informatie over dekken met Gallito

Lees ook: Iederéén wil een Gallito, zo’n hanteerbaar en fijn paard.

Lees ook: Gallito maakt je dromen waar.

“Ik wilde graag een keer de ring met hem binnenrijden, juist omdat hij nog zo weinig wedstrijdervaring heeft”, legt Bischot uit. “Hij kende alle Lichte Tour-oefeningen in no time, omdat hij super intelligent is. Ik was benieuwd hoe hij in een wedstrijdsituatie zou reageren. Nou, hij bleek heel braaf en hoewel hij best een beetje afgeleid was – daarvoor is hij natuurlijk ook hengst – bleef hij zijn best doen voor me, zoals altijd.”

Topkarakter en intelligentie

De eyecatcher stond begin vorig jaar een week op stal bij Bischot, omdat zijn eigenaresse Marlies Reibestein toen weg was en zij ‘even’ op hem mocht passen. “In die periode heb ik Gallito gereden. Ik was behoorlijk weg van hem, vanwege zijn geweldige karakter én zijn leervermogen. Marlies had hem dan wel tot en met het ZZ-Licht afgericht, ik kon hem ook al veel moeilijkere dingen laten doen, gewoon, omdat hij dat aanbood en leuk vond.”

Altijd enthousiast

Een paar maanden geleden werd bedacht dat Bischot de opvallende hengst zou gaan rijden, om hem op een hoger niveau te brengen. “Toen waren er nog geen wedstrijden, dus ik heb veel gedaan om hem bezig te houden en hem te leren kennen: working equitation, koeien drijven, werken aan de lange lijnen… Hij pakt alles enthousiast op. Ik merkte dat hij heel leergierig is en veel talent heeft voor de zware oefeningen. De wissels, pirouettes, piaffe en passage, die gaan hem van nature gemakkelijk af”, vertelt Bischot. “Maar ringervaring, die laat ik hem eerst opdoen in de Lichte Tour.”

Verder trainen richting Grand Prix

“Om de onderdelen in een proef aan elkaar te rijden, is nog wel lastig. Het is voor nu dan ook een kwestie van de puntjes op de i zetten”, is Bischot kritisch. “Door zijn onervarenheid en omdat we nog maar kort een combinatie vormen, ontstonden er wat afstemmingsfoutjes en oneffenheden. Moeilijke onderdelen, zoals de series, doet hij foutloos, maar de wissels zijn nog wat ongelijk en hij kan meer los door zijn lijf blijven. Ik ga hem nu een paar keer op dit niveau uitbrengen, en inmiddels trainen we verder richting de Grand Prix.”

Echte pleaser

Thuis is Gallito een echte pleaser, aldus Bischot. “Een hanteerbare man; zó gemakkelijk paard in de omgang! Het is een enorme knuffel en ontzettend lief, niet normaal. Ik heb acht hengsten, die staan in de ‘speciale’ hengstenstal. Maar Gallito is zo ‘simpel’, dat ik hem gewoon tussen de merries en ruinen heb staan. Het is geen watje en hij is heus wel wakker, zeker nu hij dekt, maar hij gedraagt zich altijd. Een liever paard is er niet, net een grote Labrador. Ik kan er een klein kind mee laten lopen én er op zetten. Hij is zo’n paard dat iedereen zou willen hebben!”

Informatie over dekken met Gallito

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER