Jérôme Guéry: ‘We willen voor Olivier een medaille mee naar huis nemen!’

0
2056
Jérôme Guery
Jerome Guery, hier met Grand Cru van de Rozenberg op Jumping Indoor Maastricht 2016 (foto: DigiShots)

Als alles normaal was gelopen, zat Jérôme Guéry deze woensdag lekker in het zonnetje op de tribune. Maar het liep allemaal net even wat anders voor de springruiter uit België. Olivier Philippaerts blesseerde (schouder uit de kom) zich na een val van zijn paard in de training. Daardoor reed reserveruiter Guéry het jachtparcours.

Dat deed Guéry zeer behoorlijk. Met zijn paard Grand Cru van de Rozenberg incasseerde hij slechts 1 balk, waardoor zijn score kwam op een knappe 84.14 seconden. “Daar ben ik zeker blij mee”, zei Guéry na zijn rit. “Mijn paard sprong echt heel goed. Jammer van die balk, we tikten hem slechts licht aan. Maar de week is nog lang.”

Feest vieren
Op het laatste moment moest ‘de vijfde man’ dus invallen. Raar? “Ik was de training van Olivier aan het kijken en wist meteen dat ik ook moest gaan trainen. Olivier had veel pijn, dus ik moest klaar zijn om in te vallen. Ik heb de nodige ervaring en ben niet bang, dus de knop omzetten was niet moeilijk. Maar in mijn hoofd zat steeds dat ik de vijfde man was. Ik was hier in principe niet om te rijden, maar om te feesten. Nee, geintje. Laten we hopen dat we vrijdag een groot feest mogen vieren. We willen voor Olivier een medaille mee naar huis nemen.”

Hoe gaat het met Olivier Philippaerts?
Guéry: “Hij is okay. Olivier is gisteren (dinsdag, red.) terug naar België gevlogen. Daar ligt hij in het ziekenhuis. Het is al de derde keer dat zijn schouder uit de kom is gegaan. Daarom is Olivier een beetje bang dat hij nu geopereerd moet worden.”

Bron: Robert Hüsken/CAP

LAAT EEN REACTIE ACHTER