Horse & Health demodagen, nieuw initiatief brengt hippische dienstverleners samen

0
2674
Temperament

Op 14 juli en 11 augustus worden in Kasterlee en Galmaarden twee netwerkevents georganiseerd voor hippische dienstverleners. Tijdens die twee dagen staan voor één keer niet de paardeneigenaars en ruiters centraal, maar wel de mensen die zich beroepsmatig inzetten om hen en hun paarden te ondersteunen.

Er zijn diverse interactieve demonstraties over nieuwe trends in hippische dienstverlening. daarnaast kunnen de aanwezigen ervaringen uitwisselen met collega’s en raad inwinnen over diverse factoren van het ondernemerschap.

Uniek platform creëren

“Met deze twee events wil ik een uniek platform creëren voor dienstverleners om hun kennis te delen, te netwerken en samenwerkingen op te zetten” zegt organisator Silke Nuyens van Horse & Health.

De meeste paardeneigenaars willen het beste voor hun paard. Maar is niet altijd even vanzelfsprekend. Paardenhouders worden immers regelmatig met problemen geconfronteerd. Van die ene vliegende galopwissel die niet wil lukken tot een hele resem aan – soms bekende, soms minder bekende – gedrags- en gezondheidsproblemen.

Vaste waarde

De afgelopen jaren groeide het aantal mensen dat zich inzet om paardeneigenaren en hun paarden te helpen. Dierenartsen – een jarenlange vaste waarde – hoefsmeden, bekappers, instructeurs, sportmasseurs, osteopaten, coaches, zadelpassers… Een divers assortiment aan professionals zet zich op dagelijkse basis met passie in voor paarden en hun eigenaars.

Eigen diensten

De meeste hippische events richten zich steeds op ruiters en paardeneigenaars. Bijkomend zijn hippische ondernemers tijdens deze events meestal druk bezig met het promoten van hun eigen diensten of producten.

Daardoor blijft er weinig ruimte over om onderling kennis te delen of te netwerken.
En hoewel er steeds vaker kleine samenwerkingsverbanden ontstaan tussen dienstverleners met verschillende expertises, blijft de hippische sector voor een groot deel versnipperd en lijken sommige bruggen onoverbrugbaar.

Kennis delen

Toch kan netwerken, kennis delen en het opzetten van samenwerkingen een groot voordeel opleveren. Zo ziet en weet een multidisciplinair team doorgaans meer dan een enkele persoon en kunnen teams gerichter naar elkaar doorverwijzen.

Centraal doel

Een platform creëren waar dienstverleners met elkaar in gesprek kunnen gaan, is dan ook het centrale doel van de nieuwe netwerkevents. “Bij Horse & Health delen alle leden de visie dat je samen meer kan bereiken dan alleen. Bovendien hechten we ook allemaal belang aan een gedegen opleiding en verzekering. Daarom geloof ik ook dat het mogelijk is de hippische sector te verenigen. Ik zie nu al dat het mogelijk is, zij het op kleinere schaal” aldus Silke.

Hippische ondernemer

Tot nu toe organiseerde Horse & Health kleinere, lokale netwerkmomenten. Deze zomer wil het project het concept van die netwerkmomenten naar een hoger niveau tillen. “Eigenlijk gaat het om een soort beurs, met als grote verschil dat het doelpubliek niet de paardeneigenaar is, maar de hippische ondernemer.”

Tijdens de interactieve demonstraties komen verschillende nieuwe ontwikkelingen in de hippische dienstverlening aan bod.

Zo zal getoond worden wat een teugeldrukmeter kan betekenen voor paarden en ruiters, is er een thermograaf aanwezig, worden verschillende therapeutische behandelvormen naast elkaar geplaatst en zal in première de nieuwe beroepsvereniging voor coaches en therapeuten voorgesteld worden.

Interessante standhouders

Naast de mogelijkheid om deze demonstraties bij te wonen en te netwerken met andere hippische dienstverleners, werden ook enkele standhouders geselecteerd die hun diensten richten op hippische dienstverleners. Zo kunnen bezoekers terecht bij agrarisch adviesbureau DLV met hun vragen rond vergunningen en ondernemen. Bij communicatiebureau Communicatie Katrien kunnen ze hun vragen kwijt rond marketing, PR en sociale media.

Ook met vragen rond (ecologische) huisvesting voor paarden, de eigen loopbaan en verzekeringen zullen bezoekers terecht kunnen bij standhouders.

Meer informatie en het programma vind je hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER